آسان ترین راه های درمان سینوزیت

یکی از عوارض فصل سرما بیماری به نام سینوزیت است که در اثر التهاب سینوس ها ایجاد می شود . امروزه این بیماری شیوع فراوانی داشته و ابتلا به آن محدود به سن خاصی نمی باشد .درمان سینوزیت برای محافظت از سلامت چشم و مغز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به روش های مختلفی قابل انجام می باشد .در نوشته امروز در مورد این بیماری و روش های مختلف درمان آن اطلاعات کامل و جامعی را می توانید کسب نمایید .

سینوزیت چیست؟

سینوزیت نوعی بیماری التهابی است که در اثر عفونی شدن سینوس ها ایجاد می شود این بیماری مسری بوده و عدم تشخیص صحیح و درمان سینوزیت می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد .

سینوس چیست؟

سینوس ها حفراتی پر از هوا هستند که که در استخوان های جمجمه و صورت قرار گرفته اند و مملو از هوا می باشند .در صورت پر شدن و گرفتگی آن ها سینوزیت ایجاد خواهد شد توجه به درمان سینوزیت در هر سنی باید انجام پذیرد .در هر طرف صورت ۴ عدد سینوس قرار دارد که نام های آن ها عبارت است از :

۱.سینوس فکی (maxillary sinuses) در زیر چشم و استخوان گونه قرار دارد.

۲.سینوس های پیشانی (frontal sinuses) در در استخوان پیشانی و بالای چشم ها قرار دارد .

۳.سینوس های پرویزنی (ethmoid sinuses) در بین چشم و بینی و در داخل استخوان های پرویزنی قرار دارند .

۴.سینوس های شب پره ای (sphenoid sinuses) پشت سینوس پرویزنی و زیر غده هیپوفیز و در مرکز استخوان جمجمه قراردارد.

وظایف سینوس ها در بدن چیست؟

  • محافظت از مغز و چشم در برابر ضربات
  • سبک نمودن وزن جمجمه
  • گرم و مروطب نمودن هوای تنفسی
  • روان کردن ترشحات به سمت بینی
  • تولید پادتن

انواع سینوزیت

انواع سینوزیت بر حسب شدت علایم بیماری شامل موارد زیر می باشد:

۱.سینوزیت حاد

اگر علایم سینوزیت کمتر از ۴ هفته ادامه یابد در این حالت سینوزیت حاد اتفاق افتاده است .نوع حاد این بیماری در اثر ورود باکتری ها ایجاد شده و درمان سینوزیت حاد تنها به وسیله آنتی بیوتیک قابل درمان است .

10 مزیت جالب توجه در استفاده از عطرها
مشاهده

۲.سینوزیت مزمن

در صورت شدت و ادامه یافتن علایم این بیماری بیش از سه ماه  فرد دچار سینوزیت مزمن می باشد که برای درمان سینوزیت با کمک آنتی بیوتیک ها از شیوه های دیگری نیز می بایست استفاده شود .

علایم ابتلا به سینوزیت

مهم ترین علایم ابتلا به سینوزیت عبارت است از :

·       ترشحات غلیظ سبز رنگ داخل بینی یا پشت حلق

·      گرفتگی بینی

·       احساس پری و فشار در صورت

·       کاهش قدرت بویایی

·       سرفه های خشک و مداوم

·      بوی بد دهان

·      سر درد علی الخصوص در قسمت پیشانی

·      خستگی

·      درد دندان

·       تب خفیف

علت ابتلا به بیماری سینوزیت چیست؟

دلایل بسیاری می توانند در بروز این عارضه نقش داشته باشند اما پزشکان رایج ترین و شایع ترین علت ابتلا به بیماری سینوزیت را سرماخوردگی عنوان نموده اند .در صورت ابتلا به سرماخوردگی مخاط بینی متورم گشته و میزان ترشحات بینی افزایش می یابد در این صورت خروج ترشحات سینوسی با اختلال مواجه شده و زمینه ایجاد بیماری سینوزیت آماده می گردد .در صورت طولانی شدن سرماخوردگی و عدم بهبود علایم آن پس از گذشت ده روز می توانیم بیان کنیم که فرد مبتلا به سینوزیت شده است .همچنین ابتلا به حساسیت ها و آلرژی های فصلی ،مشکلات ساختاری بینی مانند انحراف بینی و پولیپ بینی،تومورهای خوش خیم و یا بدخیم از علل دیگر ابتلا به این بیماری بر شمرده شده اند . قبل از درمان سینوزیت باید بدانید که آیا از سیستم ایمنی قوی برخوردار هستید یا خیر.

ریسک بروز سینوزیت در چه افرادی بیشتر از سایرین است؟
ریسک بروز سینوزیت در افرادی با شرایط زیر بیشتر از سایرین می باشد:

  • افراد مبتلا به تورم داخلی بینی مانند سرما خوردگی
  • افراد دارای پولیپ بینی،انحراف تیغه بینی و …
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف
  • مصرف کنندگان سیگار و سایر دخانیات
  • افراد دارای سابقه آلرژی یا حساسیت
  • زندگی در هوای آلوده
  • افراد مبتلا به برخی از عفونت ها یا سرطان ها
بهترین راه های خانگی برای پایین آوردن تب کودک
مشاهده

 

درمان سینوزیت و راه های تشخیص ابتلا به آن

در صورت مشاهده علایم این بیماری بهتر است هر چه سریع تر به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید .پزشک پس از شنیدن شرح حال شما و معاینه بالینی از روش های زیر برای تشخیص بیماری سینوزیت استفاده می نماید :

۱.عکسبرداری با اشعه ایکس

۲.سونوگرافی سینوس

۳.تصویر برداری از سینوس ها و بینی با استفاده از روش هایی همانند سی تی اسکن یا ام.آر .آی

۴.تست آلرژی

۵.آندوسکوپی سینوس

همه ی راه های درمان سینوزیت

آیا درمان سینوزیت واقعیت دارد؟! بله روش های مختلفی برای درمان سینوزیت وجود دارد که پزشک با توجه به نوع سینوزیت و علت ایجاد کننده آن از بهترین روش درمانی برای درمان این عارضه استفاده می نماید .شایع ترین روش های درمان این بیماری عبارت است از :

۱.درمان دارویی

داروهای آنتی بیوتیک مانند (آموکسی سیلین ،کلیندامایسین،آزیترو مایسین ) ،قطره های بینی ،سرم های شست و شوی دهان یا بینی ،داروهای ضد استروئیدی،کورتیکو استروئیدهای بینی همانند داروهایی مانند فلوتیکازون،بودزوناید،ممتازون،بکلومتازون،مسکن هایی مانند استانمینوفن یا ژلوفن و ….از رایج ترین داروهای مورد استفاده برای درمان سینوزیت به شیوه دارویی به شمار می روند که می بایست آن ها را با دستور پزشک و به صورت منظم استفاده نمایید .

۲.ایمونوتراپی

اگر علت ابتلا به این بیماری آلرژی و حساسیت ها باشد استفاده از روش ایمونوتراپی به علت کاهش واکنش بدن نسبت به علایم خاص و ترکیبات آلرژن می تواند در کاهش علایم و درمان سینوزیت نقش موثری داشته باشد.

۳.درمان های گیاهی

استفاده از تدابیر طب سنتی و درمان های گیاهی نیز راه دیگری برای درمان سینوزیت است .استفاده از گیاهان زیر می تواند به شما در کاهش علایم بیماری سینوزیت حاد کمک بسیاری نماید :

الف-فلفل قرمز

کپسایسین موجود در فلفل قرمز می تواند به عنوان یک ماده موثره فعال در درمان سینوزیت تاثیر چشمگیری داشته باشد .مصرف ترکیب یک قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز با کمی عسل یا استفاده از محلول ۱ قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز در آب جوش می تواند در کاهش ترشحات بینی موثر بوده و به بهبود علایم این بیماری کمک نماید .

عدد فشار خون و عوامل موثر بر آن
مشاهده

درمان سینوزیت

ب- سرکه سیب

استفاده از این ماده سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و تخلیه آسان تر ترشحات موکوسی می گردد .برای استفاده از مزایای این ماده یک قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و سه بار در روز از آن استفاده کنید تا روند درمان سینوزیت را به خوبی حس نمایید .

ج- سیر

سیر به علت دارا بودن خواص آنتی باکتریال و ضد انعقادی در نازک شدن مخاط و تخلیه آن از ترشحات مفید بوده و به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی می تواند در درمان سینوزیت و کاهش علایم آن سودمند باشد .مصرف روزانه سه حبه سیر خام می تواند در این زمینه بسیار مفید باشد .

د-سایر گیاهان

ترب کوهی،پیاز ،دانه های شنبلیله،مرزنگوش و عصاره آن ،شلغم،سیاهدانه و عصاره آن ،روغن گل بنفشه و …می توانند در از بین بردن مخاط بینی موثر بوده و سبب پاکسازی حفره های سینوسی از وجود عفونت گردد .

۴.درمان های خانگی

استفاده از بخور بابونه و گیاه لاوندر ،دود کردن اسپند یا استفاده از سایر مرطوب کننده ها و دستگاه بخور در خانه برای حفظ رطوبت هوا از مهم ترین راهکارهای خانگی برای درمان سینوزیت شناخته شده است .مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ، شکلات، غذا های سرخ شده و محصولات لبنی را محدود کرده و مصرف مایعات گرم را افزایش دهید و از خوردن نوشیدنی‌ هایی که حاوی کافئین می باشند خودداری نمایید .

۵.طب سوزنی

طب سوزنی یکی دیگر از روش های مفید برای درمان سینوزیت است که می تواند به تسکین علایم این بیماری کمک نموده و در رفع احتقان بینی اثر بسزایی داشته باشد .این روش با تحریک اعصاب موجود در عضلات و سایر بافت ها سبب ترشح اندورفین ها و سایر فاکتورهای عصبی شیمیایی شده و از این طریق منجر به کاهش التهابات به وجود آمده از طریق بهبود گردش خون موضعی می گردد .

۶.جراحی

در بیشتر موارد سینوزیت با استفاده از روش های نامبرده به خوبی درمان شده و از بین می رود  اما در صورتی که هیچ یک از روش های درمانی بالا برای شما مفید نباشد پزشک از روش جراحی برای درمان سینوزیت استفاده می نماید .روش جراحی مورد استفاده در درمان این بیماری جراحی آندوسکوپی سینوس نام دارد که از طریق بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی به راحتی قابل انجام می باشد .این عمل جراحی از راه سوراخ های بینی و بدون نیاز به ایجاد برش اضافی در خارج یا داخل بینی انجام شده و در حین جراحی پزشک قادر است تا کلیه پولیپ ها و انسداد های م

درامدی بر رایحه درمانی
مشاهده

درمان سینوزیت

خاطی و استخوانی را برطرف کرده و حفرات سینوس ها را از وجود ترشحات چرکی و بافت های ناسالم پاکسازی نماید .این روش برای بهبود کامل این بیماری و پیشگیری از عود مجدد آن استفاده شده و نتایج رضایت بخشی را در درمان این بیماری به همراه دارد .

عوارض ناشی از بیماری سینوزیت

عوارض سینوزیت بر چشم از شایع ترین عوارض این بیماری می باشد که می تواند در صورت عدم درمان به موقع این بیماری ،عفونت سینوس ها به چشم انتقال یافته و عوارض چشمی شدید و یا حتی کوری را به همراه داشته باشد.مننژیت یا آبسه های مغزی نیز در اثر عدم درمان سینوزیت های داخل جمجمه ای ایجاد شده و زندگی فرد را تهدید می نمایند .بنابراین توصیه می کنیم درمان این بیماری را جدی گرفته و اقدامات درمانی لازم را در مورد درمان این بیماری به موقع دریافت نمایید .

چگونه از بروز سینوزیت پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز سینوزیت به توصیه های زیر توجه نمایید:

  • در طی روز مایعات بیشتری بنوشید .
  • از زندگی در محیط های آلوده جدا خودداری نمایید .
  • استعمال دخانیات ممنوع است .
  • هوای منزل یا محیط کار را در فصول سرد سال مرطوب نگهدارید .
  • از قرار گرفتن در معرض باد سرد خودداری کرده و از هدبند یا کلاه استفاده کنید .

 

این مطلب در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده و استفاده از آن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.

 

 

 

 

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.