بارزترین علائم حساسیت پوستی به زیورآلات و بدلیجات

حساسیت پوستی به زیور آلات

اگر جزو علاقمندان به استفاده از زیورآلات و علی الخصوص زیورآلاتی به غیر از طلا و نقره می باشید اما به دلیل ایجاد حساسیت پوستی نمی توانید از این دسته از زیورآلات استفاده کنید خبر خوبی برایتان داریم .ما در این نوشته به بررسی علت و ماهیت بروز حساسیت پوستی نسبت به زیورآلات پرداخته ایم و روش های درمان و برطرف نمودن این مشکل را برایتان جمع آوری نموده ایم .بنابراین مطالعه این مقاله جذاب و خواندنی را از دست ندهید .

حساسیت به زیورآلات چیست؟

حساسیت پوستی به زیورآلات نوعی عارضه پوستی است که بیشتر در صورت استفاده از زیورآلات تزیینی،بدلی و دارای جنسی به جز طلا و نقره ایجاد می شود .این عارضه شایع نوعی درماتیت تماسی آلرژیک است که بیشتر در صورت استفاده از فلزاتی با جنس نیکل ،سرب و کامیوم بروز پیدا می کند .این فلز در ساخت بسیاری از ابزار و زیورآلات مورد استفاده قرار گرفته و در بیشتر موارد به عنوان فلز پایه از آن استفاده شده و سپس روکشی از جنس طلاو نقره بر روی آن کشیده می شود.بنابراین آلرژی به نیکل یکی از شایع ترین آلرژی های پوستی است که در صورت استفاده از زیورآلاتی از این جنس ایجاد می شود .

علایم حساسیت به زیورآلات

شایع ترین علایم حساسیت به زیورآلات شامل بروز واکنش های آلرژیک بر روی پوست بدن می باشد که در این حالت پوست دچار التهاب، قرمزی،خشکی و خارش شده و در موارد شدید تر شاهد بروز کهیر و تاول بر روی آن خواهیم بود . همچنین پوست بدن در اثر مجاورت طولانی مدت با این دسته از زیورآلات و بدلیجات ممکن است ضخیم و تیره رنگ شده و به عبارتی دچار (درماتیت مزمن) گردد.

حساسیت پوستی
آلرژی به نیکل موجود در طلا

حساسیت های پوستی در چه مناطقی از بدن بیشتر دیده می شود؟

ویتامین هایی که برای داشتن پوستی شاداب ضروری هستند
مشاهده

حساسیت پوستی بیشتر در مناطقی از بدن که در تماس با فلز نیکل بوده اند مشاهده می گردد .لاله گوش (گوشواره)،دور گردن (گردنبند)، دور مچ (النگو و یا دستبند ) ، انگشت (انگشتر) ،مچ پا (خلخال) و …بیشترین مناطقی از بدن هستند که بروز حساسیت در آن ها رایج می باشد .

شیوع حساسیت پوستی به زیور آلات در چه افرادی بیشتر از سایرین است؟

بروز درماتیت تماسی و سایر واکنش های آلرژیک در تمامی سنین و تمامی مردان و زنان دور از انتظار نبوده و نخواهد بود .اما به دلیل این که زنان بیشتر از زیورآلات استفاده می کنند شیوع این عارضه در زنان بیشتر از مردان خواهد بود .

علت اصلی حساسیت پوستی به زیورآلات چیست؟

در صورت استفاده از زیورآلاتی از جنس طلا با عیار بالا (۲۴) خیالتان از بابت خالص بودن جنس زیورآلات مورد استفاده تان راحت بوده و بدانید در ساخت این زیورآلات درجه خلوص بسیار بالا رعایت شده و تمامی وسیله تزیینی مورد نظر شما از طلای خالص بوده و تنها در تهیه آن در حدود یک درصد از فلزات دیگر ممکن است استفاده شده باشد .با توجه به این که طلا فلز بسیار سختی است بنابراین در ساخت زیورآلاتی از جنس طلا با عیار (۱۸) ۷۵ درصد از طلا و ۲۵ درصد فلزات دیگر به کار رفته است که رایج ترین این فلزات نیکل ،مس و نقره می باشند . بنابراین با فرض محتمل بودن وجود چنین فلزاتی در طلای ۱۸ عیار می بایست در صورت داشتن سابقه حساسیت های پوستی صرفا از زیورآلاتی ساخته شده با طلای ۲۴ عیار ،نقره،پلاتین و یا استیل استفاده نموده و بدین طریق ریسک ابتلا به حساسیت پوستی زیورآلات را کاهش داد .چرا که در صورت داشتن حساسیت سیستم ایمنی شما یون های این فلزات را که در تماس مستقیم با پوست می باشد به عنوان عامل بیگانه تلقی نموده و برای دفاع از بدن شروع به ترشح آنتی بادی ها و ایجاد واکنش های التهابی می نماید .

ساخت میسلار واتر خانگی
مشاهده
حساسیت پوستی
تشخیص حساسیت

حساسیت به زیورآلات چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص حساسیت پوستی به زیورآلات پس از مشاهده هر یک از علایم یاد شده به یک متخصص پوست یا متخصص آلرژی و ایمونولوژی مراجعه کنید .پزشک پس از شنیدن شرح حال شما با استفاده از آزمایش پوست و آزمایش خون می تواند این آلرژی را در شما تشخیص داده و نوع آن را مشخص نماید . با استفاده از این آزمایشات پزشک می تواند آنتی بادی های اختصاصی آلرژن (ماده حساسیت زا) را در خون شما تشخیص داده و دقیقا نوع ماده محرک و حساسیت زا را شناسایی نماید .متداول ترین تست های پوستی انجام شده در واکاوی حساسیت پوستی عبارت است از :

  • آزمایش پچ :

آزمایش پچ  (PATCH TEST)  یکی از تست های رایج پوستی در تشخیص حساسیت پوستی است  که برای انجام آن پزشک ناحیه کوچکی از پوست بیمار را در مجاورت فلز محرک مشکوک قرار می دهد و سپس این ناحیه از پوست از نظر ایجاد واکنش های آلرژیک مورد بررسی قرار می گیرد.در طی این آزمایش مقداری از عصاره آلرژن بر روی چسب قرار داده شده و به پوست بازو یا کمر شما چسبانده می شود و پس از آن این نواحی مورد بررسی از نظر ظهور واکنش های آلرژیک قرار می گیرند .

  • آزمایش داخل درم یا پوست (Intradermal test):

برای انجام این آزمایش پس از تمیز کردن پوست با الکل مقداری از عصاره آلرژن به داخل لایه ای از پوست به نام Derm  تزریق می شود و بروز واکنش های آلرژیک در این ناحیه در طی ۴۸ ساعت مورد بررسی قرار می گیرد .

  • آزمایش خراش (Scratch test):
آشنایی با اس پی اف و عملکرد آن در ضد آفتاب ها
مشاهده

برای انجام آزمایش خراش پوستی یا آزمایش پوستی( پریک ) پوست ساعد دست شما به وسیله الکل تمیز شده و به وسیله خودکار نواحی مورد نظر در پوست را علامت گذاری کرده و سپس یک قطره از عصاره آلرژن را بر روی هر یک از این نواحی علامت گذاری شده قرار می دهند. سپس لایه بیرونی پوست کمی خراش داده می شود تا عصاره آلرژن وارد پوست گردد.

و اما آزمایشات خونی رایج نیز برای تشخیص این عارضه آلرژیک پوستی عمدتا شامل موارد زیر می باشد :

  • تست ایمونوگلوبولین E (یا آنتی بادی IgE) :

این آیتم در خون یکی از انواع آنتی بادی هاست که به طور مستقیم به پاسخ های آلرژی بدن مرتبط می باشد. بنابراین اندازه گیری آن در خون می تواند به پزشک در تشخیص دقیق تر و صحیح تر کمک بسیاری نماید .

  • آزمایش الایزا :

این تست میزان آنتی بادی های نشات گرفته از آلرژن را در خون شما اندازه گیری می کند.

  • آزمایش رادیوایمونواسی:

از این تست برای تشخیص محرک های ایجاد کننده آلرژی در بدن و حساسیت پوستی استفاده می شود.

  • آزمایش ایمونوبلات :

با استفاده از این تست می توان بر اساس تولید آنتی بادی IgE اختصاصی ساخته شده در بدن بیمار نوع ماده محرک و حساسیت زا را تشخیص داد .

  • تست شمارش سلول های خون یا (CBC) :

این تست برای اندازه گیری گلبول های سفید مورد استفاده قرار می گیرد چرا که افزایش گلبول های سفید علی الخصوص ائوزینوفیل ها می تواند احتمال ابتلا به آلرژی را در شما تایید نماید .

حساسیت به زیورآلات چگونه درمان می شود ؟

پس از تایید حساسیت پوستی به زیورآلات و تشخیص نوع آن نوبت به درمان حساسیت به زیور آلات می رسد .برای درمان حساسیت پوستی به زیور آلات روش های متعددی وجود دارد که در ادامه به معرفی رایج ترین آن ها یعنی درمان دارویی می پردازیم .استفاده از داروهای خوراکی مانند آنتی هیستامین،پرومتازین،سیتریزین ،داروهای آنتی بیوتیک و پماد های موضعی و پماد حساسیت به بدلیجات مانند پماد منتول ،پماد بتامتازون،پماد کلوبتازول ،پماد لیدوکائین و …. می تواند در درمان این عارضه تاثیر مثبتی داشته باشد و به عنوان درمان دارویی حساسیت به بدلیجات شناخته می شود  .البته فراموش نکنید که از این داروها حتما با تجویز پزشک استفاده نموده تا بدین طریق از بروز عوارض بعدی جلوگیری نمایید .

بهترین کرم دورچشم
مشاهده

چگونه از بروز حساسیت به زیورآلات پیشگیری کنیم؟

با توجه به این که حساسیت پوستی به زیورآلات در برخی افراد به صورت ناگهانی بروز پیدا می کند و در برخی دیگر پس از درمان نیز به صورت پنهان همراه با شخص تا سالیان سال باقی می ماند بهتر است برای پیشگیری از بروز حساسیت پوستی به زیورآلات به موارد زیر توجه نمایید:

۱.از زیورآلات مرغوب و با کیفیت استفاده کنید .

۲.در صورت بروز واکنش های آلرژیک از زیورآلاتی که در ساخت آن ها از طلایی با عیار بالا ،پلاتین ،استیل و طلای سفید استفاده شده است استفاده کنید.

۳.بر روی زیورآلات بدلی خود لاک ناخن بنید تا از این طریق از تماس مستقیم آن ها با پوست خودداری کنید و به ثبات و حفظ رنگ آن ها نیز کمک نمایید .

  1. از زیور آلان هایپوآلرژیک Hypo-allergenic به معنای کم‌حساسیت ‌زا استفاده کنید .

۵.در صورت مشاهده علایم حساسیت برای جلوگیری از بروز  فیبرومیالژیا و سندرم خستگی مزمن هر چه سریعتر  زیورآلات خود را کنار گذاشته و به پزشک مراجعه کنید .

این مطلب در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده و استفاده از آن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.

 

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.