ترک پا

علل ایجاد ترک پا و درمان آن

یکی از مشکلات شایع پوستی که می تواند در پوست کف پا به وجود بیاید ترک های پوستی پاشنه پا یا ترک پا است .این مشکل محدود به سن و جنس خاصی نبوده و می تواند هم در کودکان و هم در بزرگسالان دیده شود اما آمارها نشان داده اند که بروز این عارضه در زنان بیشتر از مردان است.ترک های پا علاوه بر این که جلوه بدی را به پوست می می دهند در برخی موارد عمیق شده و دردناک نیز می شوند .در ادامه این مقاله شما را با بهترین روش های درمان خانگی ترک پاشنه پا و جلوگیری از بروز مجدد آن آشنا می کنیم .

ترک پا چیست ؟

ترک پا یکی از مشکلات شایع پوستی است که بر اثر خشک،ضخیم شدن و ترک خوردن پوست پاشنه پا به نام کالوس ایجاد می شود .علل زیادی در بروز ترک پا نقش دارند که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم:

علل بروز ترک پا

علل مختلف و متعددی در بروز ترک پا نقش دارند که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

  • ایستادن های طولانی مدت
  • پابرهنه راه رفتن
  • شست و شوی مداوم پوست با آب داغ
  • استفاده از شوینده های قوی
  • عدم استفاده از کفش مناسب
  • اضافه وزن
  • خشکی پوست به دلیل شرایط آب و هوایی
  • ابتلا به بیماری های سیستم گردش خون
  • ابتلا به بیماری دیابت
  • ابتلا به بیماری های کلیوی
  • کمبود برخی ویتامین ها
  • کم کاری تیروئید
  • بارداری
  • اضافه وزن و چاقی
  • ابتلا به بیماری های پوستی همانند درماتیت اتوپیک
  • ابتلا به نوعی بیماری خود ایمنی به نام پسوریازیس
  • کم آبی بدن
  • عفونت های قارچی
  • مصرف برخی داروها علی الخصوص داروهای دیوروتیک
  • افزایش سن و پیری

ترک پا

علایم ترک پاشنه پا

شایع ترین علایم بروز ترک پا زبر و خشن شدن پوست کف پا،پوسته پوسته شدن،خارش و ترک ها و شکاف های ایجاد شده در کف پاست که در اثر عدم رسیدگی و انجام اقدامات درمانی لازم در این زمینه می تواند شرایطی مانند قرمزی،التهاب و دردناک شدن کف پا را به همراه داشته باشد .تشدید این عارضه و عدم انجام اقدامات درمانی به موقع در برخی موارد می تواند اعصاب و گیرنده های حسی موجود در کف پا را از بین برده و موجب عفونت سلولی شود .به همین منظور رطوبت رسانی به پوست کف پا را به عنوان یک برنامه مراقبت روزانه پوستی در اولویت قرار دهید تا بدین وسیله از ایجاد ظاهری نازیبا برای پوست و به خطر افتادن سلامتیتان جلوگیری کنید .

ترک پا

درمان ترک پا به شیوه خانگی

اگر می خواهید با روشی آسان،کم هزینه و در دسترس ترک پاهایتان را درمان کنید ما روش های زیر را برای درمان خانگی ترک پا به شما پیشنهاد می کنیم.

تفاوت عطر و ادکلن و اسانس در چه چیزی می باشد
مشاهده

۱.از محصولات و کرم های مرطوب کننده پوست استفاده کنید

با توجه به این که میزان وجود غدد چربی در کف پا بسیار پایین تر از سایر نقاط بدن می باشد بدین منظور استفاده از روغن ها و محصولات روغنی برای چرب نمودن کف پا مفید به نظر می رسد .کرم های مرطوب کننده بی شماری در بازار وجود دارد که به منظور آبرسانی و رفع ترک پا تولید شده اند .این محصولات دارای مواد نرم کننده ،اوره،سالسیلیک اسید،آلفا هیدروکسی اسیدها،ایزومرهای ساکارید، مواد کراتولیتیک ،موم عسل طبیعی ،لانولین،روغن نارگیل و … می باشند و استفاده از آن ها سبب مرطوب و هیدراته شدن پوست ،نرم شدن پوست و لایه برداری و حذف سلول های مرده پوستی از کف پا می شود .جهت استفاده از کرم رفع ترک پا پس از شستن کف پا و خشک نمودن آن مقداری کرم را بر روی پوستتان قرار داده و سپس با ملایمت آن را بر روی پوستتان ماساژ دهید تا کرم به خوبی جذب پوستتان گردد .سپس با پوشیدن جوراب از پوست پاهایتان محافظت کنید .

برای اثر بخشی بیشتر این محصولات توصیه می کنیم صبح ها پس از بیدار شدن از خواب و شروع فعالیت های روزانه کرم مورد نظر را به پاهایتان بمالید تا رطوبت لازم را برای پوست پاهایتان در طی روز تامین نمایید.با تکرار این عمل در طی شبانه روز در مدت کوتاهی پوست پاهایتان نرم و لطیف خواهد شد .با استفاده از جوراب و کفش مناسب از پاشنه پاهایتان مراقبت کرده و اثربخشی کرم ها را افزایش دهید .چنان چه پس از استفاده از کرم مورد نظرتان در ناحیه پا دچار خارش ،سوزش و یا سیار عوارض پوستی شدید شده اید مصرف این محصول را قطع نموده و برای انتخاب یک کرم مناسب برای کف پایتان با یک درماتولوژیست یا متخصص پوست مشورت کنید .

ترک پا

۲.پاهایتان را در تشت آب قرار دهید

با قرار دادن پاها در تشت حاوی آب ولرم می توانید با بهبود جریان خون در پاها به نرم شدن پوست کف پا و هیدراته نمودن آن کمک کرده و از ضخیم شدن آن جلوگیری کنید .بدین منظور در یک تشت مقداری آب ولرم بریزید و کمی صابون به آب اضافه کنید اکنون پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه درون آب قرار دهید پس از گذشت زمان ذکر شده و خارج نمودن پاها از تشت به وسیله یک حوله نرم پاهایتان را خشک کرده و از یک محصول مرطوب کننده چرب استفاده کنید و با پوشیدن یک جوراب نخی از پخش شدن چربی جلوگیری کنید .توجه داشته باشید که می توانید با افزودن کمی سرکه طبیعی به آب به راحتی پوستتان را لایه برداری کرده و با ضد عفونی کردن پاها حتی بوی بد پا را نیز از بین ببرید. افزودن نمک اپسوم یا نمک دریا ،جو دوسر ،روغن نعناع و آب لیمو ترش تازه  به آب تشت گزینه های در دسترس و مناسب دیگری برای نرمی پوست پا به شمار می روند .از اسکراب ها برای لایه برداری پوست خیستان استفاده نکرده و این کار را به پس از خشک نمودن پوست پا موکول کنید .

همه چیز درباره پاکسازی بدن به وسلیه ی دتاکس واتر
مشاهده

۳.از بانداژ مایع استفاده کنید

باندهای مایع،ژل ها و اسپری هایی در داروخانه ها به فروش می رسند که استفاده از آن ها برای پوشش دادن ترک های پا و نرم کردنشان مناسب بوده و و به عنوان مانعی در برابر رشد باکتری ها عمل می کنند.این ترکیبات با ایجاد لایه ای محافظ بر روی پاشنه پا سبب کاهش درد و عمیق شدن ترک پاها خواهند شد .بانداژ مایع بهترین گزینه برای درمان ترک های عمیق کف پا که در معرض خونریزی قرار دارند می باشد.ارزیابی های انجام شده میزان موفقیت استفاده از این روش را بسیار بالا اعلام نموده است .اما چنان چه پس از گذشت یک هفته پس از استفاده از این روش تغییری در وضعیت کف پایتان ایجاد نشد به پزشک مراجعه کنید .

ترک پا

۴.از عسل استفاده کنید

استفاده از عسل و خواص بی نظیر آن راهی ساده و بدون عارضه برای درمان ترک پاست .این ماده را به عنوان داروی طبیعی رفع ترک کف پا عنوان نموده اند .بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۲ میلادی مشخص گردید عسل خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی بالایی دارد و در نتیجه استفاده از آن می تواند به بهبود و پاکسازی زخم ها کمک کرده و پوست را به سرعت مرطوب نماید .بنابراین برای درمان سریع ترک پا پس از خارج نمودن پاها از تشت آب پوست کف پاهایتان را به مقدار کمی عسل آغشته کنید و برای جلوگیری از چسبناک شدن رختخواب و فرش یک جوراب ضخیم بپوشید .

ترک پا

۵.روغن نارگیل را از یاد نبرید

این روغن به علت دارا بودن خواص آبرسانی و مرطوب کنندگی بسیار بالا معجزه ای برای هیدراته نمودن پوست های خشک به شمار می آید .پس از آب درمانی و خارج نمودن پاها از تشت آب مقدار کمی روغن نارگیل به پوست کف پاهایتان بمالید .این روغن دارای خواص ضد التهابی و میکروبی بالایی است و اگر ترک پاهای شما آن قدر شدید است که ممکن است دچار زخم ،خونریزی و یا عفونت شود استفاده از این روغن گیاهی اقدامی موثر و به موقع برای پیشگیری از بروز این عوارض خواهد بود.شما برای درمان ترک پا روغن زیتون را نیز می توانید استفاده کنید و از مزایای شگفت انگیز آن در این زمینه بهره مند شوید .

۶. سایر داروهای طبیعی را امتحان کنید

بسیاری از داروهای خانگی دیگری نیز برای درمان ترک های پاشنه وجود دارد که می تواند در مدت کوتاهی اثرات موثر و قابل ملاحظه ای را در از بین بردن این شکاف ها به همراه داشته باشد. برای از بین رفتن سریع ترک پا جوش شیرین ،وازلین،گلاب و گلیسیرین ،سرکه، موز،روغن زیتون ،موم،پارافین،کره درخت قلم یا روغن شی باتر،جودوسر و … را که از مهم ترین ترکیبات خانگی برای آبرسانی پوست شناخته شده اند امتحان کنید. بیشتر این ترکیبات بر روی مرطوب کردن و نرم شدن پوست تمرکز دارند فلذا استفاده از آن ها جهت  درمان خشکی کف پا در نرم شدن و لطافت پوست پاهایتان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

درمان ساده ی جوش سر سیاه
مشاهده

ترک پا

۷.لایه برداری کنید

برای لایه برداری پوست و حذف سلول های مرده از کف پا از سنگ پا،سوهان پا و سایر ابزارهایی که بدین منظور وجود دارد استفاده کنید .این ابزارهای به عنوان ابزارهایی موثر برای لایه برداری فیزیکی پا عمل می کنند و به صورت دستی بر روی پا اعمال می شوند .برای استفاده از سنگ پا که نوعی سنگ آذرین به شمار می رود پاها را به خوبی مرطوب نموده و سپس سنگ پا را به آرامی و به صورت دورانی بر روی کف پا بلغزانید و با حرکات بسیار ملایم پوست پا را به وسیله آن مالش دهید .سپس پاها را شسته و پس از خشک نمودن از مرطوب کننده ای مناسب استفاده کنید .برای لایه برداری شیمیایی از محصولات لایه بردار موجود در داروخانه ها خریداری کنید .این محصولات دارای ترکیباتی هم چون اسید گلیکولیک ، اسید لاکتیک و اسید آلفا هیدروکسی بوده و به منظور لایه برداری خاص پوست کف پا طراحی و فرموله شده اند. برخی از لایه بردار های پا حاوی رایحه های مصنوعی و الکل هستند که می توانند پوست های حساس را تحریک کنند ، بنابراین مهم است که قبل از خرید محصولات لایه بردار پوست پا ، لیست ترکیبات تشکیل دهنده محصول مورد نظرتان را برای جلوگیری از بروز هرگونه واکنش حساسیت زا یا تحریک کننده احتمالی بررسی کنید.

۸.جوراب مرطوب کننده پا را خریداری کنید

محصولات بیشماری وجود دارد که تنها با خشکی مقابله نمی کنند بلکه ممکن است در درمان انواع مشکلات پوستی از جمله عوارض پوستی ناشی از بیماری پسوریازیس نیز مفید باشند.جوراب مرطوب نگهدارنده پا به عنوان یک ابزار نگهدارنده پس از مرطوب کردن پاها توسط کرم ها استفاده می شود .این جوراب ها از جنس پلی استر و الاستین بوده و از رطوبت ایجاد شده توسط کرم ها از محافظت می کند .البته جوراب هایی نیز وجود دارند که عنوان جوراب های ژل دار را به خود اختصاص داده اند . جوراب های ژل دار حاوی روغن های طبیعی و ویتامین هایی هستند که به آبرسانی و ترمیم پوست خشک پا کمک می کنند. برای استفاده فقط لازم است فرد آن ها را برای چند ساعت در خانه بپوشد. پس از آن ، می توانید جوراب را در ماشین لباسشویی قرار داده و پس از شستن آن را با قرار دادن در هوای آزاد خشک نمایید.

ترک پا

۹.از شوینده های حاوی لیستر استفاده کنید

برخی شوینده ها به نام Listerine برای درمان ترک پاشنه بسیار مفید است .دهانشویه لیسترین یا هر نوع دهانشویه ضد عفونی کننده دیگری هنگام ترکیب با آب گرم یا سرکه سفید به عنوان یک لایه بردار مناسب برای نرمی کف پا عمل می کند. مواد تشکیل دهنده لیستری شامل الکل های دناتوره شده (غیر قابل تصحیح) ، منتول ، تیمول ، اکالیپتول و متیل سالیسیلات و بسیاری از مواد شیمیایی دیگر است. بنابراین استفاده از این شوینده می تواند میکروب ها را از بین برده و پوست خشک شما را به راحتی مرطوب نماید.برای استفاده از این ماده قبل از رفتن به رختخواب در شب پوست پا را به خوبی تمیز کرده و سپس پاها را به این ترکیب آغشته کنید .جوراب نازکی بپوشید و صبح پس از بیدار شدن از خواب پاهایتان را بشویید و پس از خشک کردن از مرطوب کننده استفاده کنید .استفاده از این ترکیب برای بهبود ترک پاشنه پا درست مانند سایر داروهای خانگی به زمان و مراقبت نیاز دارد.

شش غذایی که دختران برای داشتن پوستی شفاف و سالم باید مصرف کنند
مشاهده

ترک پا

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اکنون شما با علل ، علایم و روش های درمان ترک پا به خوبی آشنا شدید اما بهتر است بدانید در برخی موارد ترک های پا ناشی از ابتلا به برخی از بیماری زمینه ای می باشد بنابراین برای درمان ویژه این ترک ها و درمان قطعی ترک پا حتما به یک پزشک متخصص پا به نام podiatrist مراجعه کنید .پزشک با بررسی وضعیت پزشکی شما و انجام آزمایشات لازم در این زمینه برای ارزیابی عملکرد غدد ،میزان قند خون و ….بهترین شیوه درمان لازم را برای شما اتخاذ نموده و پروسه درمان را بر حسب شرایط جسمی و سنی شما برایتان آغاز خواهد نمود.

ترک پا

روش های جلوگیری از ایجاد ترک پا

برای جلوگیری از ایجاد ترک پا به نکات زیر توجه نمایید:

  • از کفش و جوراب مناسبی استفاده کنید.
  • بهداشت صحیح پاها را که شامل تمیز کردن کامل پا ، از بین بردن پوست مرده و مرطوب نگه داشتن پوست با مرطوب کننده مناسب است رعایت نمایید
  • از استفاده از لوسیون ها ، صابون ها و سایر مواد شوینده ی بدن که حاوی الکل ، عطرها و رنگ ها می باشد برای جلوگیری از بروز هر گونه تحریک احتمالی پوست پا جدا خودداری نمایید.
  • برای شست و شوی پاها از آب ولرم یا نسبتا گرم استفاده کرده و از استفاده از آب داغ اجتناب کنید .
  • کشیدن ملایم سنگ پا به روی پوست را فراموش نکنید.
  • پس از استحمام و شست و شوی پاها حتما پاها را خشک کنید.
  • به طور منظم از مرطوب کننده مناسبی برای کف پا استفاده کنید و این عمل را پس از استحمام و خشک کردن پاها در اولویت قرار دهید .
  • روزانه آب زیادی بین ۱۰ تا ۱۲ لیوان بنوشید .
  • در صورت ابتلا به زخم پای دیابتی از دستکاری ترک های پایتان خودداری نمایید.

عوارض عدم درمان به موقع ترک پا چیست؟

در موارد شدید ، عوارض عدم درمان به موقع ترک پا می تواند شامل از دست دادن عصب موجود در پاشنه پا و زخم دیابتی بوده و عفونت سلولی را به همراه داشته باشد بنابراین با مشاهده علایم عفونت شامل درد ، گرما ، قرمزی و تورم فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

این مطلب در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده و استفاده از آن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.

 

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.