به نظر می رسد این وسیله آرایشی کوچک و جمع و جور بسیار در میان بانوان باب شده است، به طوری که اولیور مارکس، (Oliver Markus)، یکی از بهترین نویسندگان آمریکائی آلمانی که در شهر آخن آلمان متولد شده است و در همان منطقه نیز بزرگ شده است، و در زمینه ی رمان نویسی و نوشتن کتاب های کامیک فعالیت دارد، در مورد رژلب های قرمز نوشته است:
« رژلب قرمز؟ به نظر من انتخاب این رنگ برای یک رژلب، آمادگی یک بانو (از نظر باروری) و روابط زناشوئی را به خوبی به طرف مقابل خود نشان می دهد. درست مانند قسمت انتهایی بدن یک میمون ماده که قرمز است!»

( البته بهتر است در این مورد یک توضیح اجمالی بدهم! منظور خانم مارکس، میمونی به نام بابون (Baboon) است؛ یکنوع میمون یا عنتر دم کوتاه.
البته لازم به ذکر است که، خانم مارکس منظوری از تشبیه کردن رژلب قرمز به قسمت انتهایی بدن این میمون بامزه و زیبا نداشته است و فقط منظورش این بوده است که رنگ قرمز، به طور طبیعی بسیار زیبا است و بسیار جلب توجه میکند درست مانند قسمت انتهایی بدن این میمون های بامزه و زیبا. نه فقط مردان و آقایان، بلکه با استفاده از این رنگ، می توانید در جمعی که حضور دارید بدرخشید و جلب توجه خارق العاده ای به راه بیندازید.
خانم مارکس، در کتاب خود به نام «چرا مردان و زنان نمی توانند باهم یک دوستی ساده داشته باشند»؛ (Why men and women can’t be friends) به این سوال قدیمی و چندین و چند ساله اینگونه پاسخ می دهد:

«خانم ها شاید فکر کنند که پاسخشان به این سوال کلیشه ای مثبت است و فکر می کنند که واقعا می شود که مردان و زنان باهم یک دوستی ساده و به دور از روابط عاطفی داشته باشند، اما مردان به خوبی می دانند که این جمله، حقیقت ندارد و دروغی بیش نیست. از نظر من، خواندن این کتاب ضروری است چرا که با خواندن این کتاب به عنوان یه مونث، متوجه می شوید که مردان به روابط خود چگونه نگاه میکنند و چه دیدگاهی به روابط عاطفی خود و خصوصاً همسر خود دارند. با مطالعه ی دقیق این کتاب میتوانید جنس مذکر را بهتر بشناسید. همچنین متوجه می شوید که از دو ازدواجی که در دنیا ثبت می شود، یکی از آن ها به طلاق می انجامد.»
همچنین خانم مارکس به شما می آموزد که، وقتی همسر شما با خانم یا آقایی رابطه عالی و نزدیکی دارد ( رابطه دوستی صمیمی با یک فرد جنس مخالف خود)، اینکه «ازدواج شما به زودی به طلاق بینجامد» در بیشترین احتمال خود قرار می گیرد.
در کل، هدف نهایی این کتاب این است که به شما ثابت کند، وقتی همسرتان رابطه نزدیکی با یکی از دوستان جنس مخالف خود دارد و شما نگران روابطشان هستید، نگرانی شما بی جا نیست و شما پارانویئد ندارید!
برای اطلاعات این کتاب و خریداری، می توانید به سایت آمازون(لینک) مراجعه کنید.
لازم به ذکر است که این کتاب، رتبه ۳.۷ را گرفته است.
نوبتی همکه باشد، نوبت می رسد به بحث رژلب، و مطالبی که قرار است در این مقاله بررسی شود و به محتوای آن، پرداخته شود.
حقایقی عجیب اما کاملا واقعی در مورد صنعت ساخت رژ لب و استفاده از آن
خانم ها (و حتی آقایان) سرتاسر جهان، به مدتی طولانی از رژ لب، این محصول آرایشی استفاده کرده اند. همچنین محتوای داخلی کیف لوازم آرایشی بانوان در طی قرن ها، تغییرات بسیاری کرده است. با اینکه ظاهراً ترند ها و گرایش های مد لوازم آرایشی بانوان سال به سال و حتی ماه به ماه تغییر می کنند و هر سال و هر ماه، محصولات جدیدی (از صدقه سر سلبریتی های هالیوودی مخصوصاً خاندان کارداشیان) مد می شوند و به بازار می آیند، به نظر می رسد که در دوران های مختلف، استایل های یونیک و خاصی همیشه طرفداران خودشان را داشته اند. رژ لب و صنعت بی نظیر آن نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

فرهنگ ملت ها، مراسم های مهم کشور ها، رویداد های تاریخی و شورش های قومی نیز در نتیجه استفاده مردم از رنگ های خاصی از لوازم آرایشی، بی تاثیر نبوده است؛ دقیقا زمان هایی که زنان احساس آزادی و رهایی می کردند و یا در جامعه ای که بوی مظلوم ستیزی می داده، زندگی می کرده اند. در چنین دوره هایی، جمع آوری حقایق جالب در مورد محصولات زیبایی مخصوصا لوازم آرایشی و بهداشتی اجتناب ناپذیر است.
ما از طریق جمع اوری برخی تحقیقات، اطلاعاتی را مبنی بر تهیه ی لیستی از جالب ترین و خارق العاده ترین واقعیت های باورنکردی در مورد رژ لب به دست آورده ایم.
– طبق لیستی که تهیه کرده ایم، امار دقیقی از مقدار مبلغی که هر فرد در طول دوران زندگی خود، از چندین سال پیش تا الان، صرف خریداری رژ لب کرده است، به دست امده است. همچنین مطالبی در رابطه با مواد شیمیایی سمی و مضری به نام (eek ) (که در زمان های قدیم و قبل از رشد تکنولوژی٬ در مواد اولیه رژ لب ها به کار برده می شده است) خواهید خواند.

مصرف کننده های عظیم لوازم ارایشی
طبق تحقیقات انجام شده، یک خانم آمریکائی به طور طبیعی، ۱۵۰۰۰ دلار را در طول زندگی خود، خرج لوازم آرایش خود می کند و ۱۷۸۰ دلار خود را در طول زندگی، صرف رژ لب های خود می کند. متاسفانه در ایران، دقیقا مشخص نیست که خانم ها، چه مقدار از پول خود را در طول زندگی خود خرج رژ لب می کنند، اما طبق صحبت های مدیر کل امور فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، این مبلغ در ایران بسیار بالاست. او اخیراً اعلام کرده گردش مالی محصولات آرایشی و بهداشتی کشورمان ۶۵ هزار میلیارد تومان است. جدا از این رقم بالا، بارها خبرهایی مبنی بر اینکه ایران یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان است، مطرح شده. اما دلیل این گردش مالی بالا و مصرف زیاد ما در این حوزه چیست؟

شاید بتوان پرس و جو را از بازار تهران، جایی که لوازم آرایشی به دست مصرفکننده میرسد، شروع کرد؛ محلی که بسیاری از آرایشگرها یا مصرفکنندههای بالای لوازم آرایش به بهانه ارزانتر بودن این محصولات به آنجا مراجعه میکنند.
با اینکه فروشگاههای لوازم آرایشی بازار مروی خلوت و بیرونق هستند و مغازهدارها در یک روز عادی کاری، پشت صندوق، بیکار نشستهاند و به امید واردشدن مشتری چشم به در دوختهاند اما پاساژ صدف در بازار تهران پررونق است. در هر طبقه، خریدارانی که برای خرید عمده یا خردهی لوازم آرایشی آمدهاند، تجمع کردهاند. برخورد مغازهدارها با کسانی که خواهان جنس بیشتری هستند صمیمانه و با احترام است و به آنهایی هم که جنس تک میخواهند، از سر ناچاری جوابی میدهند.

صاحبان مغازهها و فروشندهها درگیر حساب و کتاب هستند یا بارهای تازهرسیده را از جعبههایی که روی بیشتر آنها به خط چینی نوشته شده، بیرون میآورند. کمتر فروشنده یا مغازهداری حاضر میشود کارش را کنار بگذارد و با کسی که خریدار نیست، گفتوگو کند. با این حال برخی از آنها غُر میزنند و از تاثیراتی که شرایط اقتصادی روی کار آنها هم گذاشته است، گله دارند و برخی دیگر هم خدا را شکر میکنند و معتقدند چون کار آنها دلالی است، سودشان را میکنند.
لازم نیست گوشها را تیز کنید. با گشتی در بازار و مکالمههای بین متقاضیان و عرضهکنندگان، متوجه سود بالای این محصولات میشوید.
-آقا این مداد چشماتون چنده؟
– عمدهش ۱۷ تومن، تکفروشی ۲۳. تو مغازه تا ۳۰ تومن هم میتونی بفروشی.
البته همهی فروشندهها و صاحبان مغازه از فروششان راضی نیستند و برخی از فروشندههای جوان این صنف در خیابان مروی میگویند فروش آنها تحت تأثیر شرایط اقتصادی و نوسان نرخ ارز قرار گرفته و بسیاری از بِرندهای لوازم آرایشی و بهداشتی مثل گذشته وارد نمیشوند، برخی هم به صورت قاچاق وارد میشوند. با اینکه بِرندهای ایرانی زیادی در تولید لوازم آرایش نداریم اما برخی که قبلاً فقط ژل مو تولید میکردند در حال حاضر لاکها و محصولات پرطرفدار دیگری تولید میکنند که مورد توجه مصرفکنندگان قرار گرفته است و حتی برخی از مصرفکنندگان این محصولات را در مقایسه با محصولات خارجی بیشتر میپسندند.

لوازم و ابزار های آرایشی هم مافیایی برای خودشان هستند!
مهرداد کارش به لوازم آرایش مربوط نمیشود اما چون مغازهاش کنار صنف لوازم آرایشفروشیهاست، بارها دیده که صبحهای خیلی زود قبل از آنکه مأموران مبارزه با قاچاق کارشان را شروع کنند، باربرها لوازم آرایشهای قاچاق را خالی و فروشندهها هم آنها را به سرعت در مغازهها جاگیر میکنند. حتی برخی از لوازم آرایشها مثل حجمدهندههای لب، زیرِ پلههای بازار و با کمترین امکانات و مواد اولیه سادهای از جمله فلفل خوراکی تولید و بعد از بستهبندی فروخته میشوند.
مسعود هم که در بخش دیگری از بازار و صنف بدلیجات فعالیت میکند، معتقد است: «در حال حاضر صنف لوازم آرایشیها نسبت به دیگر حوزهها در بازار در جایگاه اول قرار دارند و پرفروشترین هستند. لوازم آرایش هم مافیایی است و در کل واردات آن دست پنج نفر است که این محصولات را به صورت شرکتی یا قاچاق عرضه میکنند. بیشتر لوازم آرایشی را هم از چین وارد میکنند.»

در این بین صحبتهای افشین امیری یکی از مغازهداران لوازم آرایش که حدود ۱۷ سال است در این حوزه کار میکند قابل توجه است. او در بین صحبتهایش با ایسنا مجبور است جواب مشتری و تلفنها را هم بدهد و در بین شلوغیهای کارش از دغدغهها در این حوزه بگوید.
او میگوید: «کار ما هم مثل مشاغل دیگر تحت تأثیر مسائل اقتصادی اُفت کرده است اما چون بیشتر دلالی محسوب میشود، یعنی جنسی را میخریم و میفروشیم، مسائل اقتصادی در آن به اندازه شغلهای دیگر تأثیرگذار نبوده است زیرا سود حاصل از فروش ما ثابت است. اگر قبلاً در فروش یک ادکلن ۱۰ درصد سود میکردیم همچنان این سود را داریم. به عقیده من یک کارمند یا شاغل در ادارههای دولتی بیشتر ضرر میکنند و امثال ما ضرر کمتری را متحمل میشویم. یک کارمند باید حقوق ماهانه دو میلیون تومان را برای زندگی خود در یک ماه در نظر بگیرد. در حال حاضر قیمت یک ادکلن ۱۰۰ هزار تومانی، ۳۰۰ هزار تومان افزایش داشته است و یک کارمند باید مبلغ بیشتری از حقوق یکماهه خود را برای این کار در نظر بگیرد ولی ما همان ۵ تا ۱۰ درصد سودی را که داشتیم، همچنان داریم. ما هم مثل بسیاری از کارهای آزاد دیگر از یک دست جنس را تهیه میکنیم و از طرف دیگر آن را میفروشیم.»
او با بیان اینکه توان خرید مردم کمتر شده است اما همچنان ادامه دارد، میافزاید: «تا مدتی پیش میشد با مبلغ ۱۰۰ هزار تومان یک اُدکلن خوب خرید و گزینههای زیادی برای خرید در این زمینه وجود داشت اما امروز مثل قبل تنوعی وجود ندارد. در حال حاضر با ۱۰۰ هزار تومان میتوان ادکلنی مشابه ۲۰۰ هزار تومانی سابق خرید که قیمت آن به یک میلیون و دویست هزار تومان افزایش پیدا کرده است. متاسفانه بِرندهای خوب و جایگزین ایرانی هم بهویژه در حیطهی عطر و ادکلن نداریم. از طرفی بِرندهای ایرانی در حوزه لوازم آرایش داریم که مردم هم از آن رضایت دارند اما به هر حال مردم بیشتر به خارجیها تمایل دارند و برندهای داخلی لوازم آرایش، بسیار نوپاتر از دیگر صنعتها در ایران است.»
و دردسرهای ایجادشده، نتیجه ی استفاده از برند های چینی!
امیری با بیان اینکه بهای تمامشده کالای قاچاق ارزانتر از جنس شرکتی است، به همین دلیل مشتری و مغازهدار ترجیح میدهند از جنس قاچاق استفاده کنند، میگوید: «فکر میکنید قاچاق چگونه میآید؟ مطمئن باشید در مبادی ورودی مشکلی برای ورود این محصولات وجود ندارد. حتی در بازار هم راه حلی برای مأموران مستقر وجود دارد. کالاهای قاچاق از فیلترها و ذرهبینهای قوی رد میشود و میتواند یک برند خوب یا ضعیف چینی باشد. وقتی برندهای خوب اروپایی و آمریکایی را میفروشیم هیچ مشکلی وجود ندارد اما برندهای چینی بارها برای مشتریها دردسر ساز شده است. یا این محصولات را مرجوع کردهاند یا مشکلات دیگری به وجود آورده است.»
او اضافه میکند: «حتی محدودیتها و تحریمها هم موجب نشده که یک محصول آرایشی وارد نشود. به دلیل انجامنشدن ثبت سفارش، یکسری کالاها کم هستند اما هر جنسی در حوزه لوازم آرایش را میتوان به وفور پیدا کرد. در حال حاضر دولت ثبت سفارش نمیکند تا بتوانیم کالایی را وارد کنیم.
دلیل اینکه برند مشخصی در صنف ما پیدا نمیشود این است که ثبت سفارش صورت نمیگیرد و کسی هم نمیتواند آن کالا را وارد کند. کالاهای موجود هم تهمانده اجناس باقیمانده در انبارها هستند که به صورت قانونی دِپو شده یا به صورت قاچاق وارد میشوند.
یکی از عئوامل سوقیافتن به سمت قاچاق، همین ممنوعیت ثبت سفارش است. تاثیرات نوسانات دلار جای خودش را دارد اما کانالی هم نیست که بتوانی پول را حواله کنی و مبادلات صورت بگیرد. به همین دلیل دولت به صورت ناخواسته، بسیاری را به سمت قاچاق کالا سوق میدهد؛ حتی کسانی که تمایل دارند به صورت قانونی کار کنند.
در حال حاضر واردات به صورت قانونی راحتتر صورت میگیرد در حالی که قبلاً این طور نبود اما فعلاً کسانی که برند ثبتشده و سابقه واردات کالا دارند ترجیح میدهند کالا را به صورت صد در صد قانونی وارد کنند زیرا هزینه پایینتری دارد اما وقتی دولت جلوی پای آنها سنگ میاندازد، مجبور میشوند قاچاق کنند.»

«در وضعیت امروز اقتصادی تا کنون مغازه لوازم آرایشی در بازار تعطیل نشده است، مگر اینکه به صورت ساعتی کار را تعطیل کرده باشند. گاهی اوقات کالایی را با مبلغ ۵۰ هزار تومان میخریدند و بعد از حساب کتاب متوجه میشدند در عرض یک ساعت قیمت آن افزایش داشته و میماندند که آن را بفروشند یا نفروشند، بخرند یا نخرند.
اگر آن جنس را بفروشد میتواند با همان قیمت جدید که نمیداند چند است، جایگزین کند یا نه؟ به همین دلیل همکاران ترجیح میدادند یک روز از قید سود فروششان بگذرند تا قیمت آن محصول به ثبات برسد. نه به این دلیل که یک کالا را احتکار کنند بلکه به این دلیل که تکلیف کار خودشان را بدانند. البته در بسیاری از مواقع مغازه را تعطیل نمیکنند اما محصولی هم نمیفروشند و این اتفاق چند بار رخ داده است.» این صحبتها را امیری در ادامه حرفهایش میزند.

پرطرفدارترین محصولات آرایشی
رُژ لب، ریمل، خط چشم، پنکیک، مداد چشم و کرم پودر پرفروش محصولات آرایشی هستند که او عرضه میکند و معتقد است: «چرخهی فروش عطر و ادکلن قویتر از چرخهی لوازم آرایشی است. گرچه قیمتها بالاتر رفته است اما جایگزینهایی برای آن آمده که اگر بهتر از عطرها با قیمتهای قبلی نباشند، بدترهم نیستند. شاید پارسال یک برند معروف عطر را میتوانستید با قیمت ۳۸۰ هزار تومان تهیه کنید اما در حال حاضر میتوان همان برند را با قیمت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان تهیه کرد. کالایی با قیمت ۱۵۰ هزار تومان هم میتوان در این حوزه پیدا کرد. شاید این محصول همان برند نباشد اما میتوان مشابه همان بو را با این قیمت تهیه کرد.»
این فعال لوازم آرایشی درباره آینده این حوزه میگوید: «هیچکس نمیتواند درباره وضعیت آینده در این حوزه اظهارنظر یا پیشبینی داشته باشد. پیشبینی درباره چنین موضوعی خندهدار است. بر اساس تجربه، همه، سال آینده را بدتر از امسال میبینند. این را من نمیگویم بلکه بارها و بارها در رسانه ملی هم دیدم که نظر کارشناسان نسبت به سال آینده در حوزه اقتصادی مثبت نیست.»

امیری همچنین درباره گردش مالی بالا در این حوزه، معتقد است: «این موضوع میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. وقتی زنان در جامعه ما محدودیتهایی دارند، تلاش میکنند با صورتشان، خودشان را معرفی کنند. به همین دلیل تعداد زیادی به سمت خرید و مصرف لوازم آرایش هجوم میآورند.
این در حالی است که یک آقا میتواند با پوشیدن لباس جذب و بدننما عرض اندام کند. این موضوع اتفاق عجیبی هم نیست بلکه طبیعت انسان است. ایران یکی از بزرگترین مصرفکنندههای لوازم آرایشی است و معمولاً کشورها یا افرادی که محدودتر هستند، گرایش بیشتری به مصرف لوازم آرایش دارند».

ایران؛ دومین کشور پرمصرف لوازم آرایش
او درباره کاهش سن مشتریهایش در سالهای گذشته اظهار میکند: «هر چه جامعه نسبت به مصرف لوازم آرایشی بهروز میشود، سن مصرف آن هم پایین میآید. در برههای یک دختر تا زمانی که ازدواج نمیکرد نمیتوانست به ابروهایش دست بزند و برخی از مسائل در جامعهی ما تابو بود اما در حال حاضر این مسائل وجود ندارد. سن مشتریهای ما هم نسبت به قبل پایینتر آمده است. زمانی مادر یا خواهر خانواده لوازم آرایش میخریدند و اعضای دیگری که سن پایینی داشتند به صورت پنهانی و مخفیانه از این لوازم استفاده میکردند اما امروزه این افراد کوچک خودشان برای خرید لوازم آرایش اقدام میکنند و به عبارتی در این زمینه سنتشکنی شده است.»
حوزه لوازم آرایش یکی از بحثبرانگیزترین حوزهها در ایران است. طبق بررسیهای یک گروه تجاری هلندی درباره صادرات و واردات لوازم آرایش در سال ۲۰۱۷، حجم واردات لوازم آرایشی در ایران ۱/۲ میلیارد دلار بوده در حالی که حجم کل واردات لوازم آرایش خاورمیانه ۲/۷ میلیارد دلار است. این میزان از واردات، ایران را در رتبه دوم بعد از عربستان سعودی قرار میدهد.

بر اساس آماری که موسسه تحقیقی گالوپ درباره ایران منتشر کرده است، طبق نظرسنجی از زنان شاغل بالای ۱۵ سال در سال ۲۰۱۵، زنان ۳۰ درصد درآمد ماهانه خود را صرف خرید لوازم آرایشی، بهداشتی و مراقبت پوست میکنند. این آمار در آلمان ۵/۱ درصد، در فرانسه و انگلیس ۷/۱ درصد و در ایتالیا ۸ درصد را به خود اختصاص میدهد. با این حساب ایران دو برابر بیشتر از کشورهایی مانند ایتالیا و سه برابر کشورهای انگلیس و لوازم آرایش میخرند.
طبق اعلام Beauty World Middle East ارزش بازار لوازم آرایشی ایران در سال ۲۰۱۶ حدود چهار میلیارد دلار برآورد شده است و ایران را هفتمین بازار بزرگ مصرفکننده لوازم آرایش و محصولات مراقبت از پوست جهان معرفی میکند که هر ساله رشد ۶ درصدی را تجربه میکند. همچنین محصولات زیبایی و طراحی ناخن نیز از محبوبترین لوازم آرایشی واردشده به ایران است اما با توجه به مصرف بسیار لوازم آرایش این کشور، ایران در حوزه تولید این محصولات بسیار ضعیف عمل کرده و تنها دو درصد از مصرف بازارش را تولید میکند.

طبق این گزارش، کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، فرانسه، هند، آلمان، سوئیس، ایتالیا، اسپانیا، کره جنوبی، چین، انگلیس و اندونزی بیشترین حجم صادرات لوازم آرایش به ایران را دارند.
همچنین به گفته عبدالعظیم بهفر مدیرکل امور فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، اداره کل آرایشی و بهداشتی در سازمان غذا و دارو پس از سالها راهاندازی شده است و تشکیل این اداره کل یکی از ضروریات است که گردش مالی این حوزه بر اهمیت آن دلالت دارد.
مدیرکل اداره فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه قاچاق و تقلب یکی از مباحث جدی و مهم حوزه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی محسوب میشود، اظهار کرد: طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رقم تولید این فرآورده ۷۲۲ میلیون دلار، مصرف آن ۲ میلیارد و ۷۱۷ هزار دلار و واردات ۳۹۰ میلیون دلار است که بر این اساس مشخص میشود یک میلیارد و ۷۰۰ هزار دلار از این بازار زیر نظر رگولاتوری نیست که میتواند قاچاق یا تقلبی باشد که البته با توجه به افزایش نرخ ارز بحث قاچاق چندان مطرح نیست و بیشتر متوجه حوزه تقلب است. بنابراین باید برای کاهش تقلب به سمت تقویت تولید داخل و تحت نظارت حرکت کنیم.
همچنین بر اساس آمارهای گمرک در ۱۰ ماهه نخست امسال میزان واردات فرآوردهها برای آرایش لب حدود ۷۵ تن معادل سه میلیون و ۱۰۸ هزار دلار بوده است. این فرآوردهها معمولاً از سه کشور آلمان، فرانسه و ترکیه وارد میشوند که ارزش ریالی آن حدود ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.
از طرفی در ۱۰ ماهه نخست امسال حدود ۴۶ تن از فرآوردهها برای آرایش ناخن دست و پا به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به کشور وارد شده است. این فرآوردهها هم عمدتاً از سه کشور آلمان، فرانسه و ترکیه وارد شدهاند. در این مدت حدود ۲۷ تن دستمال مرطوب بهداشتی و آرایشی وارد کشور شده که ارزش آن حدود ۱۹۱ هزار دلار یعنی ۷۳۰ میلیون تومان بوده است.
بستهبندی بسیاری از تولیدات آرایشی و بهداشتی داخل کشور هم وارداتی هستند که روی قیمت تمامشده محصولات داخلی تأثیر گذاشتهاند و موجب افزایش قیمت این محصولات شدهاند. میزان واردات ظروف بستهبندی برای محصولات آرایشی و بهداشتی هم هزار و ۶۰۰ تن معادل سه میلیون و ۲۳۵ هزار دلار و به ارزش ریالی ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
تجربههای نامطلوب از مصرف لوازم آرایش قاچاق
در هر صورت واردات لوازم آرایشی قاچاق به بازار ایران برای مصرفکنندگان آن هم مشکلاتی به همراه داشته است و سلامتی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
فاطمه تجربه خوشایندی از خرید لوازم آرایش با عنوان برند اصل ندارد و میگوید: «برای یک کرم خارجی ۱۸۰ هزار تومان پرداخت کردم اما بعد از دو روز متوجه التهاب پوستم شدم. بعد از مراجعه به متخصص پوست، دکتر تشخیص داد احتمالاً بر اثر سرب زیاد موجود در کرم این اتفاق افتاده است که بعد از تزریق آمپول و مصرف داروهای تجویزی مشکلم برطرف شد.»

رژلب و رژ لب هایی با فرمول جدید که به گفته ی طراحان، ۲۴ ساعت بر روی لب دوام می آورند
شما در دست داشتنِ این رژ لب های ۲۴ ساعته را مدیون یک شیمیدان به نام هیزل بی شاپ (Hazel Bishop) هستید، که هنگام کار در آزمایشگاه پوست و مو، بعد از جنگ جهانی دوم، فرمول خاصی را برای ماندگاری بیشتر رژ لب ها ایجاد کرد.

همه ما خانم ها، شاید دوست داشته باشیم که رژ لبی که استفاده می کنیم، حداقل برای چندین ساعت ماندگاری داشته باشد و سریعاً از روی لبان ما کنده و پاک نشود اما بهتر است این بخش را کامل بخوانید:
محصولاتی که برای ماندگاری بالا طراحی می شوند، در سیستم های تحویل آب و پلیمر های مختلف قرار دارند، اما با این وجود، بعد از پاک کردن این محصولات از روی لب، (و یا هر قسمت از صورت خود، بسته به محصولی که استفاده می کنیم) خشکی نواحی ای که این محصولات را از آن قسمت پاک کرده ایم، به راحتی حس می شوند.
« بعضی از مواد تشکیل دهندی این محصولات و رژ لب ها هایگروسکوپیک (Hygroscopic) هستند، به این معنی که، رطوبت و آب را جذب خود می کنند. اگرچه این ویژگی برای حفظ هیدریشن (آب رسانی) در محصول مناسب است اما نتیجه ی عملکرد این ویژگی، خشکی بیشتر لب ها و دیگر اجزای صورت شماست. پوششی که بر روی لبان شما در نتیجه ی استفاده از این رژ لب ها ایجاد می شود، محفظی را ایجاد می کند که رطوبت پوسا و لبان شما را به دام می اندازد. دقیقا همانند عملکردی که وازلین بر روی پوست و یا لبان شما دارد، اما با این تفاوت که، مواد اصلی تشکیل دهنده در فرمول شیمیایی این رژ لب های ۲۴ ساعته، اجازه نمی دهد که رطوبت داخل این پوشش شود. به این اثر، اثر از دست دادن آب ترنسپیدرمال (transepidermal) گفته می شود.

فرمول های سنگینی که به منظور پیگمنت دهی بالا و رنگدانه های قوی ساخته می شوند نیز دارای این اثر (اثر از دست دادن آب ترنسپیدرمال) می باشند.
با گذشت زمان و استفاده ی مداوم از این محصولات، ممکن است لب ها با بار زیاد رنگدانه، خشک شوند و طراوات، شادابی و سرزندگی خود را از دست بدهند. بنابراین بهتر است در طول روز، از محصولاتی که پوستتان را آبرسانی می کنند استفاده کنید و بهتر است هراز گاهی نیز به جای استفاده از محصولاتی که ماندگاری بالا دارند، از محصولاتی با پیگمنت دهی و رنگدانه هایی که بار سبک تری دارند استفاده کنید. اما واقعا، مواد اصلی تشکیل دهنده ی یک رژ لبی که به طور معمول هرروز از آن استفاده می کنید چیست؟
مواد اصلی همه ی رژ لب ها، صرف نظر از مقدار موادی که استفاده می شود، از موم به دلیل حالت پذیری آن و روغن که عموما از روغن های کرچک، روغن نباتی و لانونین است، تشکیل می شود و با توجه به کیفیت این موم ها قیمت رژ لب ها متفاوت از یکدیگر است و اگر از موم مرغوبی در آن ها استفاده شود، انعطاف پذیری بالاتری داشته و گران تر است.
این روغن ها عموما دارای مرطوب کننده بوده و به جذب ویتامین ها کمک کرده و با توجه به آنتی اکسیدانی که دارند، از تغییر رنگ رژ لب جلوگیری کرده و به لب ها آسیب نمی رسانند.در واقع، موم و روغن از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده رژلب ها هستند و حدود ۶۰ درصد وزن آن ها را شامل می شوند.
- این مرطوب کننده های سبک به ماندگاری بیشتر رژ ها روی لب شما کمک می کنند ؛ به این شکل که رنگ دانه ها را جذب پوست شما کرده و رطوبت اضافی تبخیر می شود.
- همچنین در صورت داشتن روغن کافی، رژ لب های مرغوب در برابر آب هم مقاوم می شوند و رنگ دانه های آن ها به صورتی جذب لب های شما می شوند که به سختی پاک می شود.
- آنچه موجب براق شدن رژ لب به خصوص در رژ های مایع می شود، وجود ترکیباتی به نام های میکا و سیلیکا است که در معرض نور، بیشتر خودنمایی می کند.
- رژ لب های مات و خشک عموما موم بیشتر و روغن کمتری دارند ، به همین دلیل کمرنگ تر یا با درخشش کمتر به نظر می رسند.
رنگ رژلب از مواد طبیعی یا صنعتی تشکیل شده و برای آن که رنگ رژ لب ها در فرایند تولید و برخورد با تجهیزات مختلف تغییر نکند، دستگاه هایی وجود دارند که رنگ آن ها را مرحله به مرحله مورد سنجش قرار می دهند تا در طی این مراحل رنگ آن ها نسبت به نمونه ی اولیه تغییر نکند.
غیر از موادی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، در ساخت رژلب ها ممکن است از مواد طبیعی مانند ویتامین E، روغن جوجوبا، روغن آفتاب گردان، بابونه و یا رنگدانه هایی دیگر نیز استفاده شود.
بهتر است برای آنکه ماندگاری رژلب تان را بیشتر کنید، قبل از استفاده از آن از یک کانسیلر روی لب هایتان استفاده کرده و آن را به خوبی روی همه جای لب ها پخش کنید، سپس کمی پنکک روی آن بزنید تا تغییر رنگ های طبیعی روی لب هایتان و خطوط ایجاد شده روی آن ها یکدست شود.
- اگر لب های خشکی دارید، حتما به همان اندازه که از رژلب استفاده می کنید، از مرطوب کننده های مخصوص لب ها به خصوص قبل و بعد از آرایش استفاده کنید.
- دور لب ها را برای منظم شدن رژلب و تشخیص محدوده ی کشیدن رژ، با مداد مشخص کنید و سپس از آن ها استفاده کنید.
هیچ کدوم ازین نکاتو نمیدونستم
مسی