چشمانتان را ببندید. بوی یک ادکلن را در ذهن خود تجسم کنید. رایحهی آن ادکلن، تلفیقی از عطر عنبر کهربایی و لوبیای تونکا است که کمی روغن ترنج نیز چاشنی آن شده است. شاید بتوانید در میان آن رایحهها، بوی خوش بنفشهها و علفزارهای معطر را نیز حس کنید. دوباره استشمام کنید. این بار بوی دلنواز پرتقال «ماندارین» به همراه رایحههای برگ «هِل» به مشامتان میرسد. این بوها تند و کمی عجیب و غریب بهنظر میرسند ولی در هر صورت واضح و اصیل هستند. اینها همان ادکلنها هستند که شما را از خود بیخود و وادار به تکاپو میکنند.
چشمانتان را باز کنید، آیا چیزی که تصور میکردید همان ادکلن مردانهی «پیت بول» بود؟!
آیا برای شما فرقی میکند که بفهمید من در حال توصیف ادکلنی بودم که به نام یکی از افراد مشهور در سال ۲۰۱۳ تولید میشده است؟ اگر به شما بگویم که هر ۱.۷ اونس آن در فروشگاه والمارت به قیمت ۲۰ دلار فروخته میشود و آن را در بطریهای سیاهی به شکل برج «Freedom» نیویورک پر میکنند و در جعبههایی بستهبندی میکنند که تصویر «پیت بول» روی آن قرار دارد؛ آیا این باعث میشود که شما به این ادکلن بیشتر مشتاق شوید یا کمتر؟
انتخاب ادکلنها
در این مطلب از وبسایت ایرانوس میخواهیم به افکار چالش برانگیزی بپردازیم که باعث شدند تا خانم «میندی یانگ» استودیوی «Perfumaire» را در نیویورک افتتاح کند. این استودیو به منظور تحقیقات چند جانبه و برای آزمایش روی تجربهی حسهای چندگانه ایجاد شده است. فروشگاه این مرکز نیز در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ افتتاح شد و بهطور ویژه روی فروش ادکلن بهصورت بینام و نشان تمرکز کرده است. این فروشگاه به خریداران ادکلن این امکان را میدهد تا بتوانند تمام رایحههای ادکلنهای مختلف را بدون آنکه از نام برند آنها خبری داشته باشند، استشمام کنند.
خانم یانگ در این رابطه میگوید: «من کمی آیندهگرا هستم. من دیگر به فروش سنتی ادکلنها اعتقادی ندارم. مردم باید یاد بگیرند که چگونه میتوانند از حق انتخاب خود استفاده کنند و ادکلنی را انتخاب کنند که خودشان میخواهند و نه آن چیزی را که رسانهها و افراد مشهور به آنها توصیه میکنند».
در راستای تلاشهایش برای تشویق مردم برای اعتماد بیشتر به بینی خودشان، خانم یانگ تصمیم گرفته است تا ادکلنها را فقط بر اساس شمارههای آنها روی قفسهها بچیند. او ۳۲ نوع ادکلن و عطر مشابه را روی قفسههایی ساده کنار هم چیده است و شما عملاً هیچ سرنخی نخواهید داشت که این ادکلنها مربوط به کدام شرکت هستند.
ادکلن فروشی
مشتریان این عطرفروشی علاقهی بسیاری برای بوییدن ادکلنها بر اساس شمارهی آنها نشان میدهند و درمورد تجربیاتشان از آن ادکلنها یادداشتبرداری میکنند. چینش این ادکلنها هم ترتیب جالبی دارد. خانم یانگ تصمیم گرفته است تا رایحهی این ادکلنها با عطرهای ملایمتر شروع و به رایحههای تندتر ختم شود. فرض کنید که شما هم برای خرید به چنین فروشگاهی بروید. تجربهی جالبی خواهد بود. تصور کنید در ابتدا با بوییدن رُزهای معطر آغاز خواهید کرد و سپس به ادکلنهایی خواهید رسید که انگار بوی رُژ لب میدهند و در آخر مسیر، تندترین عطرها را استشمام خواهید کرد. مثل یک سفر تفریحی و بازدید از موزهی هنرهای زیبا، این تجربه نیز میتواند به شدت شما را هیجانزده کند.
هر مشتری، بعد از اینکه دو نمونه از ادکلنهای مورد علاقهاش را انتخاب کرد، مجاز است که آنها را روی پوستش امتحان کند. پس از آن، آنها میتوانند انتخاب نهایی خودشان را انجام بدهند و با یک نمونهی ۵ میلیلیتری، قفسهی مربوط به ادکلنها را ترک کنند. این اجازه به خریداران داده نمیشود تا بتوانند از هویت برندهای تولیدکنندهی این ادکلنها آگاه شوند. در عوض، ظرف مخصوص به عطرها و ادکلنها با شماره علامتگذاری میشوند که محیط آن فروشگاه را بیشتر به یک آزمایشگاه شبیه میکند.
انتظار مشتریان برای دانستن نام برند تولیدکنندهی این ادکلنها خیلی طول نمیکشد. در پایان هر ماه، خانم یانگ مراسمی را برگزار میکند و در طی آن پرده از نامها برمیدارد. او همچنین لیست کامل نام برندها را بهصورت آنلاین نیز منتشر میکند تا مشتریان بتوانند حقیقتی که پشت این رایحهها مخفی بود را دریابند و بدانند که ادکلن کدام برند را به خانه بردهاند. گاهی اوقات، این نتایج واقعاً مشتریان را شگفتزده میکند.
ادکلنها
برای مثال در ماه نوامبر، خانم یانگ ظرف مخصوص به شمارهی ۳۲ را با ادکلن «پیت بول» پر کرده بود. او پس از اینکه بازخوردهای منفی زیادی دربارهی این عطر را در فضای مجازی خوانده بود، تصمیم گرفت آن را نیز به مجموعهی خود بیافزاید. به طرز غیرقابل باوری، این ادکلن در پایان ماه یکی از پرفروشترین محصولات فروشگاه شده بود.
خانم یانگ در این رابطه گفته است: «من دوستی دارم که در صنعت عطرسازی کار میکند. او وقتی به فروشگاه من آمد، ادکلن پیتبول را به عنوان محبوبترین عطرش انتخاب کرد. وقتی که نام برند را به او گفتم، اصلاً باور نمیکرد و بعد از آن بود که اهمیت این فروشگاه و انتخاب بدون پیشداوری بیشتر مشخص شد».
در این فروشگاه، فقط ۵ میلیلیتر از هر ادکلنی به هر مشتری عرضه میشود و اگر هر مشتری به شدت شیفتهی آن عطر باشد، آنها به او کمک خواهند کرد تا سازندهی اصلی را بشناسد و بتواند یک بطری کامل از آن محصول را خریداری کند. یا اینکه اگر دوست داشته باشند، میتوانند باز هم به آنجا مراجعه کنند و مقدار بیشتری از آن عطر را دریافت کنند و بدون اینکه کسی بفهمد، با خیال راحت از ادکلنهای «پیتبول» استفاده کنند! به هرحال، این بینی مشتریان است که تصمیم میگیرد چه چیزی خوب است یا بد، نه نظرات و قضاوتهای دیگران!
مطلب انتخاب ادکلن در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده.استفاده از مطلب انتخاب ادکلن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.
ارسال نقد و بررسی