اطلاعاتی در مورد ادوکلن و انواع آن

اطلاعاتی در مورد ادوکلن و انواع آن

پیشرفت صنعت عطر سازی در اواسط قرن ۱۸ با ساخت ادوکلن گسترش پیدا کرد. گیاهان رزماری ، لیمو و نارنج از ترکیبات تشکیل دهنده ادوکلن بودند.

مصریان در ابتدا درمراسم مذهبی خود برای خوشبو کردن محیط از سوزاندن عطرها استفاده میکردند که در ادامه جنبه پزشکی هم پیدا کرد و از آن برای برای درمان زخم های روی سطح پوست و ساخت پماد استفاده میشد. در قن هفدهم بود که استفاده از عطر در بین مردم رایج شد و فرانسوی ها دستکش های معطر را روانه بازار کردند تا استقبال خوبی از آن صورت گیرد. علاقه مردم فرانسه به استفاده از عطر باعث شد تا بیش از سایر کشورها صنعت عطر در فرانسه گسترش پیدا کند.

اطلاعاتی در مورد ادوکلن و انواع آن

در قرن هجدهم فرانسوی ها عطر ها را بصورت مایع در شیشه های تزیینی  که بصورت بطری بودند روانه بازار کردند و با محبوبیت این محصول و گسترش استفاده از آن ساخت ادوکلن در فرانسه رایج شد. در آن زمان عطر ها از جمله کالاهای لوکسی بودند که اشراف و مردم علاقه خاصی به استفاده از آنها داشتند و این علاقه همچنان در بین مردم دنیا برای استفاده از تنوع بالای عطر و ادوکلن ها همچنان برقرار است.

در قرون وسطی مسلمانان با تغییرات سیستماتیک در تقطیر عطر ها و مبادله آن با تاجران اروپایی باعث شدند ادویه جات و عطرهای آسیایی در سرتاسر اروپا استفاده گردد. گل ، برگ ، علف ، میوه و ریشه گیاهان از جمله مهترین اسانس ها میباشند.افزایش استفاده از عصاره ها باعث شده تا عطرهای صنعتی جای عطرهای طبیعی را بگیرند. عطر های الکلی برای مدت دو ماه باید نگهداری شود تا چربی و مواد اولیه موجود در آن رسوب کرده و سپس روانه بازار شوند.

با این 8 روش از سرماخوردگی جلوگیری کنید
مشاهده

این عطر ها برای جلوگیری از نفوذ نور خورشید و هوا بهتر است در ظوف شیشه ای نگهداری شوند.

اطلاعاتی در مورد ادوکلن و انواع آن

ادوکلن

ادوکلن ها ساخته شده از اسانس های روغنی ، نگهدارنده و الکل میباشند. اسانس گیری از طریق تقطیر یا روغن جاذب انجام میگیرد. جذب مواد ادوکلن به درون موم و خارج کردن روغن بد بو توسط الکل را عمل روغن جاذب میگویند.

عملیات تبخیر

تبخیر عطر به دو صورت انجام میپذیرد :

۱- رایحه اولیه :

اولین احساسی که بعد از زدن عطر حس میشود یا همان اولین رایحه بعد از استفاده از عطر راحیه اولیه میباشد. بدین منظور برای احساس رایحه اولیه از بوی تند استفاده میشود که شدیدا فرار میباشند.

۲-رایحه ثاویه :

بعد از ازبین رفتن رایحه اولیه ایجاد میشود. این رایحه در حدود ۱۰ دقیقه تا یکساعت به عنوان متعادل کننده بوی تند اولیه بوجود می آید.

۳-رایحه پایه :

هنگامی که رایحه اولیه و ثانویه از بین رود رایحه پایه به عنوان ترکیبات ثابت کننده ایجاد میشود.

انواع ادکلن

ادکلن ها دارای انواع گوناگونی میباشند که میزان تفاوت در صد الکل طبیعی و اسانس های مختلف آن را به چهار نوع مختلف دسته بندی میکند.

۱-پرفیوم :

گرانترین نوع ادکلن با ۲۲ تا ۴۰ درصد اسانس که از بهترین و بادوام تری نوع ادکلن ها میباشد.

۲-ادوپرفیوم :

بد از پرفیوم رتبه دوم را دربین ادکلن ها دارا میباشد که دارای ماندگاری مناسب و شامل ۱۵ تا ۲۱ در صد اسانس میباشد.

۳-ادوتولیت

دارای بوی ملایمی استکه برای ماندگاری آن چندین بار در طول روز باید از آن استفاده کرد و شامل ۶ تا ۱۴ درصد اسانس هست

جدید ترین ترفندهای آرایشی
مشاهده

۴-ادکلن :

دارای ماندگاری بوی کم و شامل ۱ تا ۵ درصد اسانس میباشد.

اطلاعاتی در مورد ادوکلن و انواع آن

منابع ادوکلن

برای آنکه رایحه های گوناگون با توجه به سلیقه های مختلف ایجاد شود منابع ادوکلن سازی متفاوت خواهد بود که از جمله آن به منابع گیاهی ( ریشه ها ، برگ ها ، دانه ها ، گل ها ، میوه ها ، روغن چرب ،  پوست درختان ، رزین و … ) ، منابع حیوانی (  مشک ، کاستوریوم ، عنبر ، عسل ) ، منابع مصنوعی اشاره کرد.

با توجه به این منابع و رایحه آنها میتوان خانواده ادکلنها را به گروه های مختلف با توجه به نوع رایحه آنها تقسیم بندی کرد :

۱- رایحه پر طراوت

۲- رایحه گرم

۳- رایحه گرم و تند

۴- رایحه جنگل و چوب خشک

۵- رایحه گلها

۶- رایحه میوه ها

۷- رایحه قارچ مانند

۸- رایحه زمین جنگل وخاک

۹- رایحه مرکبات

۱۰- راحه تنباکو

۱۱- رایحه شیرین

۱۲- رایحه ملایم و سبک

۱۳- رایحه سنگین و گیرا

در ادامه قصد داریم با تفاوت های عطر و ادوکلن آشنا شویم.

تفاوت عطر و ادوکلن

هنوز تعداد زیادی از افراد تفاوت بین ادکلن و عطر را متوجه نمیشوند. بسیاری عطر را متعلق به خانوم ها و ادکلن را متعلق به آقایان میداند. عطرهای فاقد اسانس به نام عطر در ایران شناخته میشوند. ترکیب اسانس ( گیاهان , مشبک و … ) همراه آب و الکل باعث ایجاد عطر میشود . این تفاوت در میزان اسانسی میباشد که در آب و الکل عطر بکار میرد. همانطور که در قسمت های قبل گفته شد دوام و ماندگاری عطر رابطه مستقیمی با اسانس بکار رفته دارد. هرچه میزان این اسانی بیشتر باشد دوام و ماندگاری بیشترخواهد بود. ادکلن با دارا بودن ۱ تا ۵ درصد اسانس ماندگاری بسیار پایینی دارا میباشد.

معرفی عطر زنانه خسوس دل پوزو مدل Halloween
مشاهده

سعی کنید  ادوکلن ها را به نسبت نوع پوست بدن و عکس العمل پوست نسبت به بو انتخاب کنید. به دلیل تفاوت پوست ها ممکن روی برخی از پوست ها اثر نکند یا بوی بدی روی پوست باقی بگذارد.

نکات مهم در هنگام استفاده از عطر و ادکلن :

۱- سعی شود در هنگام استفاد هاز عطر آن را در نقاط نبض دار و نقاطی که جریان خون قوی میباشو و پوست داری گرمای بیشتر از سایر نقاط بدن میباشد استفاده کید. از جمله به مچ ست ، پوشت گوش ، قفس سینه ، گردن پشت زانوها و … اشاره کرد.

۲- بعد از ۳ الی ۴ ساعت باز به خودتان عطر بزنید و این کار را بصورت چند لایه انجام دهید تا ماندگاری عطر بر روی شما بیشتر احساس شود.

۳- عطر را بصورت مستقیم روی لباس خود نگیرید آن را در هوای روبروی خود بپاشانید و از ان عبور کنید تا بصورت یکنواخت بر روی لباس شما پخش شود.

این مطلب در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده. استفاده از آن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.