استفاده از آلوئه ‌ورا برای درمان جوش صورت آلوئه ‌ورا ضمن اینکه با کاهش التهاب پوست احساسی عالی به شما می‌دهد، آزردگی و قرمزی جوش را نیز از بین برده و پوست‌ تان را درخشان و صاف می‌کند

جوش صورت چه عللی دارد و چگونه می توان آن را درمان کرد

جوش صورت یکی از عارضه هایی است که اغلب افراد در طول زندگی خود با آن مواجه هستند. بیشتر ما تصور می کنیم که جوش صورت مختص دوران نوجوانی و جوانی است، اما واقعیت امر این است که جوش صورت ممکن است در تمام مراحل زندگی بروز کند. اگر دچارعارضه جوش صورت هستید و می خواهید با علل این عارضه و هم چنین روش های درمان آن آشنا شوید در این مقاله همراه ما باشید.

جوش چیست ؟

جوش یک التهاب پوستی و بیماری مزمن است که به شکل های مختلف مثل جوش چرکی، جوش سر سفید، جوش سر سیاه، کیست ها و ندول های پوستی ظاهر می شود. جوش در اغلب اوقات برای سلامتی خطرناک نمی باشد اما باعث می شود زیبایی صورت دچار آسیب شود.

Product query unexpected return: Internal Server Error

پوست انسان دارای منافذی است که به غده های چربی زیر پوست وصل است. فولیکول ها که کیسه های کوچکی هستند که مایعات را تولید و ترشح می کنند غدد را به منافذ پوست اتصال می دهند. غدد پوست، مایعی چرب تولید می کنند که سبوم (Sebum) نام دارد. سبوم سلول های مرده پوست را با استفاده از فولیکول ها به سطح پوست می برد. همین طور موهای کوچک از بین فولیکول به بیرون پوست رشد پیدا می کند. جوش، وقتی به وجود می آید که این فولیکول ها بسته شده و چربی در زیر پوست جمع شود.

جوش صورت چه عللی دارد و چگونه می توان آن را درمان کرد

سلول های پوست، سبوم، و مو همراه با یکدیگر در درون قسمتی بسته از پوست که به آن پلاگ می گویند گیر می کنند. پلاگ به دلیل حضور باکتری ها عفونت کرده و متورم می شود. این تورم پلاگ در آخر به شکل جوش خود را نشان می دهد.

معرفی بهترین ماسک برای پوست چرب
مشاهده

یکی از باکتری هایی که بر روی پوست زندگی کرده و از عوامل عفونت جوش ها هم می باشد آکنه پروپیونی باکتریوم  (Propionibacterium)  یا همان آکنه  Pنام دارد. تحقیقات این را نشان داده استمی دهد که شدت و دفعات جوش، به نوع باکتری های موجود بر روی پوست بستگی دارد. البته تمام باکتری های بر روی پوست باعث ایجاد جوش نمی شوند. حتی یکی از این باکتری ها، به داشتن پوستی بدون جوش کمک می کند.

انواع جوش

جوش‌های زیرپوستی کمودون‌ (Comedone)

این نوع از جوش ها زمانی ایجاد می شوند که فولیکول مو بر اثر افزایش چربی و سلول های مرده وست مسدود شود. کمودون خود به دو دسته تقسیم می شود :

جوش سرسفید (Whiteheads)

: این نوع با نام کمودون‌ بسته نیز معروف هستند، زیرا چربی و سلول‌ های مرده‌ی پوست از باز شدن مجرای بسته شده جلوگیری می‌کنند و التهاب در زیر پوست باقی می‌ماند. اگر سر این التهاب بیرون بیاید شبیه دانه‌ ای کوچک با حبابی از چرک است.

جوش سرسیاه (Blackheads):

این نوع از جوش که به کمودون‌ های باز معروف هستند به راحتی قابل دیدن هستند. رنگ تیره‌ ای دارند و روی سطح پوست ظاهر می‌شوند. برخی به اشتباه فکر می ‌کنند که این جوش‌ها در اثر آلودگی به وجود آمده‌ اند و با شدت سعی در پاک کردن آن ها می ‌کنند. اما این کار فایده‌ای نداشته و حتی ممکن است پوست را آزار داده و مشکلات دیگری نیز ایجاد کند. سیاهی سر این جوش‌ ها به دلیل وجود ملانین‌ِ غدد چربی پوست است که وقتی در معرض هوا قرار گرفته‌ اند اکسید شده‌ و به این رنگ در می ‌آیند.

Product query unexpected return: Internal Server Error

سفت ‌دانه یا پاپول(Papules)

 

این نوع از جوش ها برآمدگی های سفتی هسند که درون آن ها مایعی وجود ندارد و به رنگ های قهوه ای، بنفش، قرمز و در بیشتر اوقات صورتی دیده می شوند. سعی کنید از لمس پاپول ها خودداری کنید چراکه اگر آن ها را فشار دهید ممکن است جای زخمشان باقی بماند.

سرم ویتامین C
مشاهده

جوش صورت چه عللی دارد و چگونه می توان آن را درمان کرد

 

پاسچول(Pustulesa)

بر خلاف پاپول ها این نوع از جوش ها که به نام پاسچول شناخته می شوند دارای چرکی هستند که بر روی سطح پوست به وضوح قابل مشاهده است. پاسچول ها دارای رنگی قرمز هستند و چرک داخل آن ها هم سفید یا زرد رنگ است. دستکاری و فشار دادن این نوع از جوش ها منجر به باقی مانده جای جوش تیره رنگ و جای زخم می شود

ناب(Knobs)

این جوش ها ظاهری مشابه با سفت دانه ها دارند با این تفاوت که بزرگتر از آن ها هستند. ناب ها جوش های دردناکی هستند که در زیر پوست قرار دارند.

کیست‌(Cysts)

این زائده ها که پر از چرک هستند به سادگی بر روی پوست قابل تشخیص می باشند. کیست ها ضمن اینکه دارای اندازه ای بزرگ هستند، دردناک نیز بوده و معمولا جای شان روی پوست باقی می ماند.

 

علل جوش صورت

اکثر مردم جوش صورت را ناشی از کثیفی پوست می دانند اما این عارضه از ند عامل اصلی ناشی می شود که عبارتند از : ژنتیک، هورمون ها، سبک زندگی و رژیم غذایی.

جوش صورت چه عللی دارد و چگونه می توان آن را درمان کرد

ژنتیک

یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز جوش صورت ژنتیک است. اگر پدر یا مادر شما در طول زندگی شان با عارضه جوش صورت مواجه بوده اند، این احتمال وجود دارد که شما هم با این مشکل رو به رو شوید.

هورمون ها

جوش صورت اغلب در زمانی ظاهر می شود که هورمون های فرد از تعادل خارج شود. در دوران نوجوانی عدم تعادل هورمونی باعث افزایش تولید چربی پوست می شود که به واسطه ی آن منافذ پوست راحت ر بسته شده وهمین باعث افزایش ایجاد جوش صورت می شود.علت جوش صورت بانوان نیز اغلب هورمونی است. به همین ذلیل است که خانم ها معمولا در قبل از دوره قاعدگی شان، نسبت به بقیه ماه ها، جوش های چرکی بیشتری می زنند. هم چنین بارداری نیز ممکن است موجب افزایش بروز جوش صورت شود.

سبک زندگی

گاهی اوقات عواملی در سبک زندگی مانند عدم استفاده از محصولات با کیفیت یا سکونت در منطقه ای با آلودگی هوا نیز می تواند باعث بروز جوش صورت شود.

روغن بچه؛ همه کاره ای بی خطر و پر فایده!
مشاهده

رژیم غذایی

یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث ایجاد جوش صورت شود استفاده از خوراکی های نا سالم مانند فست فود های چرب یا خوراکی هایی با شکر زیاد است. هم چنین مصرف غذاهای تند و در برخی افراد استفاده از لبنیات نیز ممکن است باعث عارضه جوش صورت شود.

دلایل دیگر جوش صورت

علاوه بر موارد فوق علل متعد دیگری نیز می تواند باعث ایجاد جوش صورت شوند که به طور خلاصه آن ها را بیان می کنیم :

[tie_list type=”checklist”]

  • استفاده از محصولات مسدود کننده‌ی منافذ پوست مانند برخی از محصولات آرایشی
  • زیاده‌ روی در استفاده از داروهای بدون نسخه
  • سیگار کشیدن
  • شست ‌و شوی زیاد
  • استفاده از شامپوها و نرم ‌کننده‌ های نا مناسب
  • نشستن پوست صورت و بدن بعد از ورزش
  • قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب
  • داشتن استرس زیاد

[/tie_list]

Product query unexpected return: Internal Server Error

روش های درمان جوش صورت

درمان دارویی

این روش شامل استفاده از داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه، ژل ها، کرم ها می شود و شامل درمان دارویی جوش صورت خفیف و درمان دارویی جوش صورت شدید می باشد.

درمان دارویی جوش صورت خفیف

جوش های خفیف را می شود با داروهای بدون نیاز به نسخه درمان کرد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می نماییم :

[tie_list type=”checklist”]

  • رزورسینولاین دار (Resorcinol):این دارو کمکی خوبی برای از بین بردن جوش های سر سفید و سر سیاه می کند.
  • بنزوئیل پروکسایدا (Benzoyl Peroxide):این دارو با از بین بردن باکتری ها، بازسازی پوست را سرعت بخشیده و تولید سبوم را کاهش می دهد.
  • سالیسیلیک اسید (Salicylic Acid): یکی از داروهایی است که برای از بین بردن جوش های سر سفید و سر سیاه استفاده می شود.
  • آزلایک اسید (Azelaic Acid): برای درمان جوش صورت از شکل کرمی این دارو استفاده می شود و کارکرد آن به این صورت است که سلول های موجود در فولیکول ها را قوی تر کرده و از فوران سبوم جلوگیری می کند.
برای جوانسازی پوست صورت چه کنیم؟
مشاهده

[/tie_list]

درمان دارویی جوش صورت شدید

برای درمان جوش های صورت شدید تر باید زیر نظر دکتر قرار گرفت. متخصصین پوست معمولا برای این موارد ژل، کرم های حاوی مواد دارویی ذکر شده در بالا (در دوز قوی تر)، و یا یک آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی را تجویز می کنند.

جوش صورت چه عللی دارد و چگونه می توان آن را درمان کرد

درمان خانگی

برخی از دارو هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم تنها بر روی برخی از افراد تاثیر گذار هستند و از سویی دیگر اغلب قیمت زیادی نیز دارند. بنابراین دانستن درمان های خانگی می تواند بسیار مفید باشد. به همین علت در ادامه به بررسی بهترین روش های درمان خانگی جوش صورت می پردازیم.

استفاده از عسل برای درمان جوش صورت

عسل با داشتن خواص ضدعفونی کننده به از بین بردن عوامل میکروبی اطراف غدد چربی کمک می کند و موجب درمان جوش صورت می شود.

استفاده از روغن درخت چای

روغن درخت چای راه کاری فوق العاده برای جوش های صورت می باشد. روغن درخت چای با داشتن خاصیت ضد باکتریایی به مقابله میکروب‌ هایی می‌رود که مشکلات پوستی ایجاد می‌ کنند و به علت خواص تسکین ‌بخشی که دارد، قرمزی و وخامت جوش‌ ها را نیز کاهش می‌ دهد.

استفاده از آلوئه ‌ورا برای درمان جوش صورت

آلوئه ‌ورا ضمن اینکه با کاهش التهاب پوست احساسی عالی به شما می‌دهد، آزردگی و قرمزی جوش را نیز از بین برده و پوست‌ تان را درخشان و صاف می‌کند.

استفاده از آلوئه ‌ورا برای درمان جوش صورت آلوئه ‌ورا ضمن اینکه با کاهش التهاب پوست احساسی عالی به شما می‌دهد، آزردگی و قرمزی جوش را نیز از بین برده و پوست‌ تان را درخشان و صاف می‌کند

استفاده از آب لیمو برای درمان جوش صورت

آبلیمو به عنوان میکروب‌ کش ارگانیسم‌ های میکروسکوپی دخیل در ایجاد جوش را می‌کشد و به درمان جوش صورت کمک فراوانی می کند.

استفاده از جوش شیرین

یکی دیگر از راه های خانگی درمان جوش صورت جوش ‌شیرین است که با لایه‌ برداری پوست و باز‌ کردن راه تخلیه‌ی چربی و سلول‌های مرده جوش‌ ها را از بین ‌می‌برد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را به طور کامل با مبحث جوش صورت و علل آن و راه های درمان آن آشنا نماییم. اگر شما هم مطلبی در این باره می دانید با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگزارید.

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.