پیشگیری از اوتیسم در دوران بارداری

اوتیسم در بارداری چیست ؟

مبتلا شدن جنین به اوتیسم در بارداری از شایع ترین مشکلات این روزهای مادران باردار است. یکی از نارسایی های ذهنی که در کودکان رخ می دهد و باعث می شود تا این کودکان در برقراری ارتباط با کودکان و یا موقعیت‌ ها بسیار کند  عمل کنند بیماری اوتیسم است در واقع این عارضه نوعی نارسایی ذهنی است که در صورت بروز در بچه ها باعث می شود تا کودک نتواند ارتباط مناسبی را با اطرافیان برقرار کند و از این رو در ارتباط با اطرافیان اختلالاتی ایجاد می کند. در بیماران اوتیسمی وجود اختلالاتی مانند : مشکلات تکلم، انجام رفتار های پر تکرار و . . . باعث می شود. تا در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت های ارتباطی مغز نتواند به درستی عمل کند. از این رو بیشترین مشکلات کودکان و بزرگسالان برقراری ارتباط کلامی و غیر کلامی و داشتن رفتار های اجتماعی مناسب است. معمولا بیشترین مشکل کودکان اوتیسم مشکلات برقراری ارتباط است که این کودکان نمی توانند از احساسات دیگران درک درستی را داشته باشند و احساسات‌ خود را بیان کنند.

با تعریف مختصری که از اوتیسم در بارداری کردیم تا حدودی با مشخصات رفتاری کودکان اوتیسمی آشنا شدیم داشتن کودک سالم و یک بارداری موفق آرزوی هر مادری است و از همین رو نیز با توجه به بیماری های خاصی که وجود دارد استفاده از مکمل ها و انواع ویتامین ها و داشتن تغذیه مناسب در بارداری برای پیش گیری از این نوع بیماری ها بسیار ضرورت دارد.

اوتیسم در بارداری
تشخیص اوتیسم در دوران بارداری

 

در این مطلب می‌خوانید:

هر آنچه باید قبل از تزریق ژل بلافیل بدانید
مشاهده

اصلی ترین عوامل ابتلا به اوتیسم در بارداری

کم خونی و کمبود آهن عارضه ای است که بیشتر خانم ها به آن مبتلا هستند و معمولا این عارضه در زمانی که بارداری  بیشتر نمایان می شود کم خونی مادر در دوران بارداری می تواند عواقب بسیار بدی را برای جنین داشته باشد از این رو استفاده از مکمل های آهن بهترین راه مقابله با آن و جلوگیری از این آسیب ها می باشد. کمبود اهن در مادران باردار می تواند اوتیسم در بارداری را کاهش داده و بروز اشکال در توانایی ذهنی و تکمیل مهارت های ارتباطی و کلامی بعد از تولد جنین شود زیرا آهن برای رشد و پیشرفت امکانات مغزی بسیار اهمیت دارد.

علاوه بر مکمل ها مصرف انواع میوه و سبزیجات تازه، پروتئین‌ های گیاهی و حیوانی کم چرب، آجیل، لبنیات، آب و نوشیدنی ‌های گیاهی و رعایت رژیم غذایی مناسب بهترین راه برای به دنیا اوردن نوزاد سالم است. از این رو مصرف اسید فولیک و مولتی ویتامین‌ های قبل از دوران بارداری، خطر به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به اوتیسم را تا ۷۳ درصد کاهش می ‌دهد.

اوتیسم در بارداری
تشخیص اوتیسم

شایع ترین دلایل ابتلا به اوتیسم در بارداری

با توجه به مطالعاتی که درباره این بیماری صورت گرفته است بروز  اوتیسم در بارداری می تواند تحت تاثیر ژنتیک و عوامل محیطی باشد.

لک های تیره بر روی لب و درمان آن
مشاهده

* عامل ژنتیک

* دیابت و چاقی

* اختلال در پیشرفت مغز در داخل رحم

* استرس و اضطراب و التهاب

* کمبود آهن و کم خونی در مادر

* کمبود ویتامین و مواد عالی در بدن مادر

* کمبود ید در بدن مادر

راه های پیش گیری از اوتیسم در بارداری

درباره بیماری اوتیسم گفتیم که این بیماری می تواند در اثر عوامل محیطی و یا عامل ژنتیک نیز باشد که مهم ترین کار برای پیش گیری تغییر سبک زندگی و مصرف مواد غذایی سالم است. با توجه به یافته های مطالعات جدید مصرف اسید فولیک -یا مولتی ویتامین های حاوی این ماده مفید بسیار می تواند در داشتن یک بارداری ایمن و مطمئن و به دنیا آوردن نوزاد سالم بسیار نقش دارد از این رو بهتر است تا در دوران بارداری مادران جوان از سلامت و تغذیه خود اطمینان داشته باشند.

 

قرار نگرفتن در معرض آلاینده های هوا

یکی از عوامل بروز بیماری هایی خطر ناک برای خانم های باردار استنشاق در هوای آلوده است با توجه به این که آلاینده های هوا با داشتن مواد سمی خطر ناک خطر ابتلای جنین به اوتیسم در بارداری را افزایش می دهند. از این رو بایستی برای پیش گیری از رفت و آمد در محدوده ‌های مرکزی و پر ترافیک شهر اجتناب کنید.

خوردن غذا های دارای اسید فولیک

بیشترین نگرانی مادران باردار در دوران بارداری سلامت جنین است از این رو  مصرف اسید فولیک و یا قرص های مولتی ویتامین های در دوران بارداری خطر به دنیا آوردن نوزاد ناقص و یا مشکل دار را کاهش می دهد. اسید فولیک یکی از مناسب ترین ویتامین های مورد نیاز برای بدن مادران باردار است که می توان در کلم بروکلی، لوبیا چیتی، تخمه آفتابگردان، مارچوبه، نعنای خشک، موز، بادام زمینی این مواد با دارا بودن انواع ویتامین ها و ویتامین B۹ وظیفه محافظت از جنین در برابر ایجاد نقص های جدی مادرزادی را دارد. از این رو مصرف منظم اسید فولیک برای پیشگیری از اوتیسم در بارداری بسیار ضروری است

آشنایی با نشانه های بیماری MS
مشاهده

 

مصرف آهن

کم خونی که در اثر کمبود آهن در بدن بسیاری از خانم ها به وجود می آید ممکن است تا در خانم های باردار باعث بروز مشکلاتی شود زیرا در اثر کم خونی انتقال اکسیژن و سایر مواد خوراکی از راه جفت بسیار کاهش پیدا می کند از این رو مصرف آهن در پیشگیری از اوتیسم در بارداری بسیار مناسب و موثر است. بیشترین مقدار آهن را می توان در مواد غذایی مثل جگر ،قلوه، تخم مرغ ،گوشت قرمز و سبزی های تیره مثل جعفری،ا سفناج و حبوبات مثل لوبیا و عدس و میوه های خشک مثل برگ زردآلو و دانه های روغنی به وفور می توان یافت.

 

اوتیسم در بارداری
مصرف مکمل در دوران بارداری

مصرف ویتامین D

علاوه بر کمبود آهن در بدن مادران باردار کمبود ویتامین D هم می تواند سبب ابتلای جنین به اوتیسم در بارداری شود از این رو بهتر است تا مادران باردار قبل از بارداری و تولد فرزندشان این نوع ویتامین را مصرف کنند این نوع ویتامین را می توان با مصرف موادی مانند قارچ، شیر کامل،جو دو سر، ماهی تن کنسروی، شیرکاکائو، تخم مرغ می توان یافت.

 

 

مصرف غذا های ید دار

ید، یکی از مناسب ترین مواد برای تنظیم هورمون های تیروئید در بدن و مهم‌ترین عنصر برای رشد مغز انسان است و کمبود ید در بدن باعث می شود تا سوخت و ساز بدن بسیار کم شود زیرا  این هورمون‌های تیروئید (تیروکسین و تری‌یدوتیرونین) هستند که مسئول متابولیسم بدن می باشند با توجه به اهمیت ید در بدن کمبود آن در مادر باردار باعث کندی رشد جنین، معلولیت شدید ذهنی و ناشنوایی می شود. از این رو و با توجه به اهمیت بد در بدن مادران باردار مصرف نمک های حاوی ید بسیار مهم و ضروری است.

درمان فراموشی و آلزایمر در طب سنتی
مشاهده

این مطلب در بخش تحریریه سایت ایرانوس گردآوری شده و استفاده از آن برای اهداف غیر تجاری و با قید نام منبع بلامانع است.

filimo
خرید عطر و لوازم آرایشی بهداشتی
قیمت عالی
فروشگاه اینترنتی ایرانوس کاملترین مرجع تخصصی عطر و ادکلن و لوازم آرایشی بهداشتی در ایران است.